top icon
Επικαιρότητα

Climbkhana: Ο Ken Block «γράφει» στο Pikes Peak με μια Mustang 1.400 ίππων (+video)

Μετά τα Gymkhana και Terrakhana, ο συνήθης ύποπτος, Ken Block, παίρνει τα… βουνά ανεβαίνοντας με το πλάι τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak με όπλο ένα ειδικά διαμορφωμένο Ford Mustang με απόδοση 1.400 ίππων.

Το Pikes Peak International Hill Climb είναι ίσως η δημοφελίστερη ανάβαση του κόσμου και η δεύτερη πιο δημοφιλής αγωνιστική διαδρομή στις ΗΠΑ μετά τα 500 μίλια της Ινδιανάπολις. Για την περίσταση, ο γνωστός και μη εξερετέος, Ken Block, σε συνεργασία με την εταιρεία ελαστικών Toyo, την Ford και την εταιρεία πετρελαιοειδών Penzoil, θέλησε για μια ακόμα φορά να εντυπωσιάσει με τις οδηγικές του ικανότητες ανεβαίνοντας την ειδική διαδρομή-θρύλο με μια ειδικά διαμορφωμένη εκδοχή της Mustang Hoonicorn STR, η οποία αντί για 845 ίππους, αποδίδει στην εν λόγω εκδοχή, την Hoonicorn V2, 1.400 ίππους με την καύση όχι βενζίνης, αλλά μεθανόλης.

«Το αυτοκίνητο είναι τρελό. Νιώθω ότι πραγματικά θέλει να σε σκοτώσει. Πριν προσθέσουμε τα δύο τούρμπο, ήταν το πιο απολαυστικό αυτοκίνητο που είχα οδηγήσει. Τώρα παραμένει αρκετά απολαυστικό, αλλά λιώνει λάστιχα πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ken Block, ο οποίος χρειάστηκε να επισκεφθεί τη διαδρομή τρεις στο σύνολο φορές μέσα σε δώδεκα μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του συναρπαστικού –όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς- βίντεο που ακολουθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ