top icon
Κόσμος

H νέας τεχνολογίας οθόνη της Continental

Η Continental ανέπτυξε μια καινοτόμο οθόνη που επιτρέπει τη δυναμική προβολή πληροφοριών του οχήματος, είτε σε ιδιωτική λειτουργία είτε με τρόπο που να μπορούν να βλέπουν όλοι χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Η νέας τεχνολογίας οθόνη της Continental με την ιδιωτική λειτουργία μπορεί και ψυχαγωγεί τους επιβάτες ενώ ταυτόχρονα μειώνει την απόσπαση της προσοχής του χρήστη του οχήματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Με την νέα αυτή τεχνολογία, η οθόνη επιτρέπει στους μπροστινούς επιβάτες να χρησιμοποιούν περιεχόμενο πολυμέσων, όπως βίντεο ή το σύστημα infotainment, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από την οδική κυκλοφορία. Εάν είναι απαραίτητο, και το επιτρέπει η κατάσταση της κυκλοφορίας, όλοι οι επιβάτες του οχήματος μπορούν προαιρετικά να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο μέσω μιας εναλλαγής στην οθόνη.

Continental

Οι συμβατικές οθόνες, οι οποίες μέχρι σήμερα προσφέρονταν κυρίως για τους επιβάτες, δεν επιτρέπουν την ευέλικτη μετάβαση σε ιδιωτική λειτουργία, ενώ τα σύγχρονα οχήματα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε τροχήλατα smartphones για τους οδηγούς και τους επιβάτες.

Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Με τη νέα μας λύση, στοχεύουμε επομένως σε μια ψηφιακή εμπειρία που ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής, δήλωσε ο Jens Brandt, περιφερειακός επικεφαλής του Business Area User Experience της Continental.

Ταυτόχρονα η εμπειρία του χρήστη του οχήματος γίνεται ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό που διακρίνει και αλλάζει τα δεδομένα στην κινητικότητα του αύριο. Ο κρίσιμος παράγοντας εδώ είναι ότι παρέχουμε και στον μπροστινό επιβάτη (οδηγό) νέες επιλογές infotainment μέσω της νέας αυτής οθόνης συμπλήρωσε ο Jens Brandt.

Continental

Το αόρατο περιεχόμενο

Η εναλλασσόμενη κατανομή φωτός καθιστά το περιεχόμενο αόρατο με το πάτημα ενός κουμπιού στην νέα οθόνη της Continental. Αν και οι λειτουργίες προστασίας της ιδιωτικότητας χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό για οθόνες φορητών υπολογιστών, δεν ήταν προηγουμένως κατάλληλες για χρήση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με τη χρήση της ιδιωτικής λειτουργίας στην οθόνη, οι χρήστες εμποδίζουν την προβολή του περιεχομένου από άτομα που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της νέας τεχνολογίας οθόνης, η Continental κατάφερε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αυτή την τεχνολογία για τις ειδικές απαιτήσεις ενός οχήματος και να συνδυάσει το φως στη λειτουργία ιδιωτικότητας με τέτοιο τρόπο ώστε λιγότερο από το 1% της εκπομπής φωτός να λαμβάνεται από τον οδηγό. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν επηρεάζει την αντίληψη του οδηγού, ενώ ταυτόχρονα, δημιουργεί μια υψηλής ποιότητας εικόνα οθόνης για τον επιβάτη.

Ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τη λειτουργία απορρήτου, η οθόνη καθιστά το περιεχόμενο ορατό είτε μόνο στον μπροστινό επιβάτη είτε σε όλους τους επιβάτες.

Continental

Χάρη στην τεχνογνωσία στον οπίσθιο φωτισμό και την τεχνολογία πλαστικών, η οθόνη ιδιωτικότητας περιλαμβάνει μια σειρά από βασικά εξαρτήματα που έχει αναπτύξει και έχει κατασκευάσει η Continental αναφέρει ο Brandt. Αυτό επιτρέπει να ικανοποιούμε τις υψηλότερες απαιτήσεις ποιότητας τόσο από τους κατασκευαστές οχημάτων όσο και από τους χρήστες όσον αφορά την αντίθεση, τη φωτεινότητα και την ομοιογένεια της εικόνας. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ενεργειακή απόδοση μέχρι την κυκλοφορία της οθόνης στην αγορά, καθιστώντας έτσι την τεχνολογία ακόμη πιο βιώσιμη συμπλήρωσε ο Brandt. Το λανσάρισμα των νέων οθονών ιδιωτικότητας στην αγορά προγραμματίζεται για το 2024._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Conitinental
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ