top icon
Επικαιρότητα

Covid-19: Απολύμανση αυτοκινήτου

Παρακολουθούμε από κοντά την απολύμανση του δημοσιογραφικού Ford Puma στη Ford Car Center, και επισημαίνουμε τα σημεία όπου θα πρέπει να επικεντρωθείτε.

Βρεθήκαμε στο πάντα φιλόξενο -ακόμα και αυτές τις δύσκολες ημέρες- συνεργείο της οικογένειας Καρανικόλα, για να παρακολουθήσουμε από κοντά και να σας μεταφέρουμε το πώς γίνεται μία απολύμανση αυτοκινήτου και σε ποια σημεία θα πρέπει να επικεντρωθείτε.

Covid-19: Απολύμανση αυτοκινήτου

Όλα αυτά πάντα με το σκεπτικό ότι… #ΜένουμεΣπίτι όσο μπορούμε, αλλά ίσως να χρειάζεται να μπούμε οπωσδήποτε στο αυτοκίνητό μας. Στο μέσο, δηλαδή, που σύμφωνα και με τους γιατρούς είναι το ασφαλέστερο όλων, ακόμα και στις μέρες του Covid-19, αρκεί να είναι σωστά απολυμασμένο. Αυτό άλλωστε μας είχε σημειώσει και ο Διευθυντής Α΄ Παθολογικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ. Σωτήρης Αδαμίδης, όταν μίλησε στο περιοδικό μας σχετικά με τον Covid-19. 

Covid-19: Απολύμανση αυτοκινήτου

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι, εκτός από τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα, η Ford, όπως και πολλές ακόμα εταιρείες, για κάθε νέο αυτοκίνητο που παραδίδεται από τις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων του δικτύου της, ακολουθεί μία διαδικασία με πολλαπλά στάδια, που περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση του αυτοκινήτου πριν από την παράδοσή του στις εγκαταστάσεις του εμπόρου, αλλά και πριν από την παράδοσή του στον πελάτη. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες με ειδικό εξοπλισμό σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, με απολυμαντικό υγρό καθαρισμού. 

Covid-19: Απολύμανση αυτοκινήτου

Η αρχή λοιπόν γίνεται εξωτερικά, στις χειρολαβές των θυρών και του πορτ μπαγκάζ. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό, επικεντρωνόμαστε στο τιμόνι, στον επιλογέα ταχυτήτων, στο χειρόφρενο, στις χειρολαβές των θυρών, στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων, στα χειριστήρια ηχοσυστήματος και συστήματος infotainment, στους διακόπτες φλας, στα χειριστήρια των υαλοκαθαριστήρων, στο μπουτόν του cruise control, ακόμα και στην κολόνα του τιμονιού, στα υποβραχιόνια και στα πλαίσια των θυρών. 

Covid-19: Απολύμανση αυτοκινήτου

Δεν ξεχνάμε να περάσουμε με ειδικό, πιο ήπιο απολυμαντικό υγρό (ή οινόπνευμα) και τις επενδύσεις των καθισμάτων και των μαλακών επιφανειών, αλλά και τις οθόνες αφής, που πλέον έχουν σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα και έχουμε συνηθίσει να τις ακουμπάμε συνεχώς. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, καλό θα ήταν να αποφεύγονται προϊόντα με βάση το αμμώνιο. Τέλος, σημαντικό είναι να απολυμάνουμε και το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου μας και να ελέγξουμε την κατάσταση των φίλτρων. Αμέσως μετά το αφήνουμε να δουλέψει αρκετή ώρα στο ζεστό και στη μεγάλη σκάλα. 

Covid-19: Απολύμανση αυτοκινήτου

Όταν ολοκληρώσουμε, δεν μπαίνουμε αμέσως στο αυτοκίνητό μας και φεύγουμε. Το αφήνουμε για αρκετή ώρα να αεριστεί και μετά μπαίνουμε και πάλι στο εσωτερικό του, προσέχοντας από εκεί και πέρα να το διατηρούμε σε όσο το δυνατόν πιο καθαρή και ασφαλή κατάσταση, απολυμαίνοντας με αντισηπτικό τα χέρια μας κάθε φορά που μπαίνουμε ή βγαίνουμε από αυτό._ Μ. Σαλ. 

Διαβάστε εδώ για την ακινησία του αυτοκινήτου και τι πρέπει να προσέξουμε

Διαβάστε εδώ για το νέο Ford Puma

Ford Puma

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ