top icon
Επικαιρότητα

Crash Test: Toyota Corolla 1998 Vs Toyota Corolla 2015 (+video)

Πόσο έχουν βελτιωθεί τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων τις τελευταίες δύο δεκαετίες; Την απάντηση, όσο προφανή κι αν είναι, δίνει με απτές αποδείξεις μέσω ενός αποκαλυπτικού βίντεο ο οργανισμός NCAP της Αυστραλίας.

Το βίντεο με τα αποτελέσματα της διαφορετικής αυτής δοκιμής πρόσκρουσης, την οποία πραγματοποίησε ο ANCAP ανάμεσα σε μια Toyota Corolla του 1998 και μία Corolla (Auris, για εμάς) του 2015, παρουσιάστηκε στα πλαίσια της United Nations’ Global Road Safety Week, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη των επιπέδων παθητικής ασφάλειας που παρέχουν σήμερα τα σύγχρονα αυτοκίνητα σε σύγκριση με εκείνα προηγούμενων χρονολογιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Australian New Car Assement Programme, τα αυτοκίνητα με ηλικία κατασκευής πριν το 2000, τα οποία to 2017 κατέλαβαν στη μακρινή αυτή χώρα ποσοστό τη τάξης του 20% επί του συνολικού στόλου, ευθύνονται για το 33% των θανάτων σε τροχαία, τη στιγμή που οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από το 2011 έως και το 2016 μόλις για το 13%, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο που τους αναλογεί ανέρχεται στο 31%.

«Είναι ανησυχητικό ότι το ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων είναι τέσσερις φορές υψηλότερο για τα παλαιότερα οχήματα σε σχέση με τα νεότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του ANCAP, James Goodwin.

Και συμπλήρωσε:

«Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια και θέλουμε όλοι να είναι ασφαλείς στο δρόμο, οπότε οι καταναλωτές πρέπει να αναζητήσουν το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που μπορούν να αντέξουν οικονομικά και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που να ταιριάζει στις ανάγκες τους».

Αφιερώστε κάτι περισσότερο από 3 λεπτά και δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ