top icon
Επικαιρότητα

Cupra: Πρεμιέρα στη Βαρκελώνη

Η Seat, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε και επίσημα το λανσάρισμα της νέας μάρκας, παρουσιάζοντας και το πρώτο της μοντέλο, το Cupra Ateca.

Oι εκδόσεις Cupra πάντα αντιπροσώπευαν την πιο σπορ έκφραση της Seat. Tώρα πλέον αποκτούν και τη δική τους, ξεχωριστή ταυτότητα. Η μάρκα Cupra καθίσταται μία νέα οντότητα, που δημιουργήθηκε για να κατασκευάσει μοντέλα από κοινού με τη Seat, με τη δέσμευση να αναπτυχθεί περαιτέρω ανεξάρτητα. Tα μοντέλα της θα φιλοξενούνται σε δικούς της αποκλειστικούς χώρους, σε περίπου 260 ειδικά επιλεγμένους αντιπροσώπους της Seat σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η νέα μάρκα θα αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα της Seat, με τον ίδιο τρόπο όπως και το Seat Metropolis:Lab Barcelona. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της και να κατασκευάσει νέα μοντέλα που μπορούν να αποδειχθούν κερδοφόρα και να συμβάλλουν στη συνέχιση της ενίσχυσης των εσόδων. Επιπλέον, η Cupra θα αναλάβει το τμήμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγωνιστικών μοντέλων που μέχρι τώρα ήταν ευθύνη της Seat Sport.

Cupra Ateca: Το πρώτο μοντέλο

Ο κινητήρας του νέου Cupra Ateca 2.0 TSI αποδίδει 300PS. Συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο προσφέρει πιο σπορ διαχείριση. Το σύστημα 4Drive έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά Cupra. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 245 km/h και επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα. Παρόλο που η κατηγορία των SUV αυξάνεται σε δημοτικότητα, αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα όπως το Cupra Ateca και για αυτό το λόγο θα αποτελέσει τον πρώτο πυλώνα της νέας μάρκας.

Cupra TCR

To Cupra TCR θα είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας και θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα TCR 2018. Θα φέρει το νέο λογότυπο στο μπροστινό και το πίσω μέρος του αμαξώματος στο χρώμα του χαλκού, με διαφορετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, τιμόνι, καπό και καθίσματα bucket καθώς και με ECU λογισμικό αναβάθμισης εγκεφάλου σύμφωνα με τον κανονισμό 2018.

Μελλοντικά projects

Η νέα μάρκα έχει επίσης διεξάγει σχεδιαστικά projects για το Cupra Ibiza και Cupra Arona προκειμένου να παρουσιάσουν περαιτέρω τη δυναμική της. Τα σχεδιαστικά αυτά projects δείχνουν τις δυνατότητες της νέας μάρκας από άποψη σχεδίασης και τεχνολογίας, καθώς και τις βλέψεις επέκτασης των χαρακτηριστικών Cupra σε διαφορετικές κατηγορίες.

Seat Leon Cupra R ST

Χαρακτηρίζεται από εξωτερικές και εσωτερικές χάλκινες διακοσμητικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με την ιδιαίτερη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 2.0 TSI 300PS, 4Drive και κιβώτιο ταχυτήτων DSG καθώς και αεροδυναμικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, τροχοί από κράμα χαλκού και φρένα υψηλής απόδοσης. Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του έτους και θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Γενεύη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ