top icon
Κόσμος

Cupra UrbanRebel: Ηλεκτρική επέλαση

Το UrbanRebel της Cupra είναι ηλεκτρικό, έχει μήκος 4 μ. και θα είναι μαζί μας το 2025 αποτελώντας το ένα από τρία εξηλεκτρισμένα νέα μοντέλα που έχει στα σκαριά η ισπανική εταιρεία, μετά τo Terramar και το Tavascan.

Η Cupra αποκάλυψε πλήρως σήμερα τα σχέδιά της για το μέλλον, παρουσιάζοντας τα νέα της μοντέλα για μια νέα εποχή. Με σημαντικότερο όλων, ίσως, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό UrbanRebel.

Τι εστί UrbanRebel; Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, πρόκειται για ένα αστικό σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που για την περίσταση έχει αμιγώς ηλεκτρική καρδιά, και για πρώτη φορά με δεδομένη την παρουσία της πλατφόρμας MEB κάτω από τις επιθετικές του επιφάνειες, κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Cupra UrbanRebel

«Το Cupra UrbanRebel θα είναι το μεγαλύτερο project για την εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι το κλειδί για τη μεταμόρφωσή μας ως μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη μιας οικογένειας οχημάτων που θα εκδημοκρατίσει τη βιώσιμη αστική μετακίνηση, για διαφορετικές μάρκες εντός του Ομίλου Volkswagen», δήλωσε ο Werner Tietz, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Cupra.

Cupra UrbanRebel

Το UrbanRebel έχει μήκος 4,03 μ., πλάτος 1.975 χλστ. και ύψος 1.576 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του περιορίζεται στα 2,6 μ., ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης «για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα πιο φιλικό προς το περιβάλλον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του.

Cupra UrbanRebel

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του UrbaRebel θα φτάνει τις 166 kW, ήτοι τους 226 ίππους, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,9 δλ. Χωρίς να ανακοινώνει ακόμα τη χωρητικότητα της μπαταρίας που θα συνοδεύει το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Cupra υπόσχεται ότι το UrbanRebel θα καλύπτει με μια πλήρη φόρτιση μια απόσταση που θα φτάνει συνολικά τα 440 χλμ.

Cupra UrbanRebel

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη, το UrbanRebel θα είναι διαθέσιμο ανά τον κόσμο το 2025 και θα κατασκευάζεται στο Martorell, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Όπως αναμένεται να συμβεί και με τα δύο αδελφάκια του που πρόκειται να «προκύψουν» την εποχή εκείνη από τις ομογάλακτες Skoda και VW.

Cupra UrbanRebel

H Cupra μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, η Cupra έχει παραδώσει σε ισάριθμους πελάτες της ανά τον κόσμο περί τα 200.000 αυτοκίνητα, ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018, σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ως ανεξάρτητη μάρκα, η Cupra λανσαρίστηκε το 2018. Το πρώτο όχημα που ενσάρκωσε τη φιλοδοξία και τον χαρακτήρα της μάρκας ήταν το Ateca. Δύο χρόνια αργότερα, η μάρκα λάνσαρε τον… βασιλιά των λιονταριών, Cupra Leon, ενώ ακολούθησε πρώτο «αυτόνομο» μοντέλο της μάρκας, που φυσικά δεν είναι άλλο από το Formentor, που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 100.000 πελατών. Ο πρώτος αυτός κύκλος συμπληρώθηκε με το Cupra Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Cupra EV - Cupra Raval
  • Cupra UrbanRebel - Raval
  • Cupra Raval
  • Cupra UrbanRebel
  • Cupra UrbanRebel
  • Cupra EV - Cupra Raval
  • Cupra EV
  • Cupra Raval
  • Cupra UrbanRebel
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ