top icon
Κόσμος

Dacia Spring: Νέα έκδοση Extreme με ηλεκτροκινητήρα 65 ίππων

Το ηλεκτρικό Dacia Spring αποκτά μια ενδιαφέρουσα έκδοση που καθιστά το μικρό EV της εταιρείας ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Με το λανσάρισμά του, την άνοιξη του 2021, το Dacia Spring έκανε προσιτή στο ευρύ κοινό την ηλεκτροκίνηση, όντας ένα λιτό και οικονομικό EV, με αποτέλεσμα να έχει ήδη εξασφαλίσει πάνω από 100.000 παραγγελίες.

Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμά του είναι το ότι τα 3/4 των συνολικών πωλήσεών του προέρχονται από πελάτες λιανικής, που κατά μέσο όρο διανύουν ημερισίως 31 χλμ. με μέση ταχύτητα 26 χλμ./ώρα. Μάλιστα, στο 75% των περιπτώσεων, τα Dacia Spring φορτίζονται στο σπίτι με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

Σήμερα, με αφορμή την παρουσία της μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia παρουσιάζει μια ακόμα πιο προσιτή έκδοση του μοντέλου η οποία φέρει την ονομασία Extreme.

Εξωτερικά, συγκεκριμένα τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown). Επίσης, υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Dacia Spring Extreme

Εσωτερικά, συναντά κανείς μια ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών, ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια, επένδυση σε χάλκινη απόχρωση σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης και άλλα, όπως το κεντημένο λογότυπο Dacia Link στα εμπρός καθίσματα.

Με το λανσάρισμα της νέας έκδοσης Extreme, η Dacia παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά τον εντελώς καινούριο κινητήρα Electric 65 (65 ίπποι/48 kW). Διαθέσιμος αποκλειστικά με το Dacia Spring Extreme, συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Χάρη στο νέο αυτό κινητήρα, το Dacia Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 220 χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 305 χλμ. σε αστικό κύκλο, σύμφωνα με το ίδιο πρωτόκολλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Spring, με τον νέο ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό – στην έκδοση Spring Cargo – που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου last mile, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων.

Dacia Spring Extreme

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Dacia Spring Extreme
  • Dacia Spring Extreme
  • Dacia Spring Extreme
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ