Επικαιρότητα Κόσμος

Daimler: Έντονη ανησυχία για μειωμένα κέρδη το 2018

Η γερμανική εταιρεία εξέδωσε μία ακόμα ανακοίνωση στην οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους το 2018 αναμένεται να «κλείσει» με μειωμένη για την ίδια κερδοφορία.

Για το γερμανικό εργοστάσιο αυτή είναι η δεύτερη μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες… προειδοποιητική ανακοίνωση για μειωμένα κέρδη για το 2018 (διαβάστε εδώ την πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας επί του συγκεκριμένου θέματος). Σύμφωνα με το νεότερο δ.Τ. που εξεδόθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Daimler αναμένει τα κέρδη της προ φόρων και δασμών να είναι «σημαντικά χαμηλότερα» σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Με την ευκαιρία, η γερμανική έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία που αφορούν στις βασικές οικονομικές της επιδόσεις κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των μηνών Ιούλιος-Σεπτέμβριος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 2,49 δισ. €, ήτοι 27% πιο κάτω σε σχέση με εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του 2017 (3,41 δις €).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ως άνω ανακοινώσεις έρχονται στο φως εν μέσω έντονων τριβών μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και των αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας αναφορικά με την αποτροπή των γνωστών απαγορεύσεων κίνησης των παλιάς τεχνολογίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων στις μεγάλες και περιβαλλοντικά επιβαρυμένες πόλεις της Γερμανίας. Μα, πάνω απ’ όλα, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία της Daimler να ανακαλέσει περί τα 774.000 πετρελαιοκίνητα οχήματά της στην Ευρώπη τα οποία φέρουν, σύμφωνα με τις αρχές, παράτυπα λογισμικά.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι τα έξοδα για την εν λόγω ανάκληση, σε συνδυασμό τόσο με τις χαμηλότερες πωλήσεις του κλάδου των επιβατικών οχημάτων, όσο και με το κόστος που σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα οχήματα της εταιρείας που χρησιμοποιούν ένα ψυκτικό μέσο παλαιότερου τύπου στο σύστημα κλιματισμού, αποτελούν τους βασικότερους λόγους για την επιδείνωση των δεικτών κερδοφορίας._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου