top icon
Κόσμος

H Daimler μετονομάζεται σε Mercedes-Benz Group

Η Daimler μετονομάζεται σε Mercedes-Benz Grοup πραγματοποιώντας μια κίνηση ουσίας, παρά τύπων, με στόχο την αύξηση της αξίας της μάρκας με φόντο την ηλεκτροκίνηση στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Η Daimler μετονομάζεται και επίσημα από αύριο 1η Φεβρουαρίου σε Mercedes-Benz Group – σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του «απαγκίστρωσης» του τμήματος φορτηγών και λεωφορείων της – σε μια κίνηση που αναμένεται να «ξεκλειδώσει» την αξία των μετόχων της premium αυτοκινητοβιομηχανίας .

Η αλλαγή αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά δομικών ανακατατάξεων για την αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε τη ζωή της ως Daimler-Benz AG το 1926.

«Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε την αξία μας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ola Kallenius στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει έναν συγκεκριμένο στόχο αποτίμησης για την εταιρεία που τώρα αξίζει λίγο κάτω από 77 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ola Kallenius επεσήμανε επίσης τις υψηλότερες αποτιμήσεις άλλων μετοχών από εταιρείες κατασκευής οχημάτων πολυτελείας και τεχνολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής. «Εάν μπορούμε να ενισχύσουμε τις ταμειακές ροές υπάρχουν πολλές δυνατότητες στη μετοχή της Mercedes-Benz».

Αν μη τι άλλο, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της VW, δυσκολεύονται να αυξήσουν την αποτίμησή τους παρόλο που έχουν αρχίσει να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αντίθεση με την Tesla αλλά και εταιρείες στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας όπως η Apple.

Αυτή τη στιγμή η Mercedes βρίσκεται εν μέσω μιας ευρείας αναδιάρθρωσης με στόχο την επικέντρωσή της σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών που θα αυξήσουν τα έσοδα, τα οποία θα αντισταθμίσουν τις υψηλές επενδύσεις δισεκατομμυρίων της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Daimler - Mercedes

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ