Επικαιρότητα Κόσμος

Daimler: Περικοπές τουλάχιστον 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως

Η Daimler ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει μέσα στα προσεχή τρία χρόνια χιλιάδες θέσεις εργασίας προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Δεν έχουν περάσει περισσότερα από τρία 24ωρα από την ώρα που η Audi ανακοίνωσε ότι θα περικόψει μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια 9.500 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και σήμερα ένας ακόμα κατασκευαστής της χώρας γνωστοποιεί πως θα προβεί σε ανάλογες κινήσεις. Ο λόγος για την Daimler, η οποία ξεκαθάρισε προ ολίγου με επίσημη ανακοίνωσή της ότι θα περικόψει περίπου το 3% του εργατικού της δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην προσεχή τριετία προκειμένου η εταιρεία «να γίνει πιο ευέλικτη και αποδοτική».

Σύμφωνα με τον Wilfried Porth, μέλους του τμήματος ανθρωπίνων πόρων της εταιρείες, οι περικοπές θα κυμανθούν ποσοτικά σε «πενταψήφια νούμερα».

Αυτή τη στιγμή η Daimler απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο 304.680 εργαζομένους.

Η Daimler δήλωσε επίσης πως οι μειώσεις προσωπικού θα πραγματοποιηθούν με «κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο» ύστερα από την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

Εκτός από παραπάνω, η Daimler και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν επίσης να μειώσουν περαιτέρω τα έξοδα προσωπικού. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν προτάσεις για τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Επίσης, η γερμανική εταιρεία προτίθεται να παρατείνει τη λήξη των συμβάσεων εκείνων που εργάζονται για αυτή υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης. Τέλος, οι ιθύνοντες της Daimler σκοπεύουν να περιορίσουν τις συμβάσεις για εργασία 40 ωρών σε εβδομαδιαία βάση για τους μόνιμους υπαλλήλους της._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου