Οι εισαγγελείς της πόλης της Στουτγάρδης διευρύνουν τις έρευνες τους στην Daimler με επίκεντρο την πιθανή μη αποτροπή σε φερόμενη χειραγώγηση στις εκπομπές ρύπων σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα της - κάτι που ενδεχομένως να επιφέρει υψηλά πρόστιμα στο Γερμανό κατασκευαστή.

Τα τελευταία χρόνια οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ερευνώνται όλο και περισσότερο από δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο μετά το ξέσπασμα του διαβόητου σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων τον Σεπτέμβριο του 2015 που είχε ως πρωταγωνιστή το VW Group. Θυμίζουμε πως το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο ότι 774.000 οχήματα της Mercedes στην Ευρώπη βρέθηκαν να διαθέτουν «μη εξουσιοδοτημένες συσκευές» που είχαν ως αποτέλεσμα την απόκρυψη των πραγματικών εκπομπών. Στο ίδιο μήκος κύματος, στις ΗΠΑ οι Environmental Protection Agency (EPA) και California Air Resources Board (CAB) έχουν προ καιρού και για τους ίδιους λόγους βάλει στο στόχαστρό τους πολλά πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Mercedew.

Στην Ευρώπη, οι εισαγγελείς της πόλης της Στουτγάρδης, εκεί όπου εδρεύει η Daimler, ξεκίνησαν μια νέα έρευνα πριν από δύο χρόνια, η οποία συνεχίζεται.

«Έχουμε ήδη κινήσει διαδικασία κατά της Daimler ως εταιρείας», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «είναι πολύ πιθανό να έχει παραμελήσει τα εποπτικά της καθήκοντα».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ξεκίνησαν διαδικασίες εναντίον της Bosch για την παροχή στη VW ενός λογισμικού, το οποίο η μητρική εταιρεία του ομίλου φέρεται να χρησιμοποίησε για να εξαπατήσει τις αρχές στις δοκιμές εκπομπών ρύπων το 2015._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
50% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
50% (1 ψήφος)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 2
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά