top icon
Επικαιρότητα

Δείτε πως η Tesla κατασκευάζει μπαταρίες (+video)

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον νέο βίντεο με νέες εικόνες από τη γραμμής παραγωγής μπαταριών στο Fremont της Καλιφόρνια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Tesla ανακοίνωσε στα πλαίσια της εκδήλωσης «Battery Day 2020» ότι εργάζεται πάνω σε έναν νέο τύπο κυλινδρικής μπαταρίας, με υψηλότερη απόδοση και ενεργειακό περιεχόμενο σε σχέση με την «2170» του Model 3, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία «4680» και θα κατασκευάζεται από την ίδια επιτρέποντας στην πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης να εισάγει στο μέλλον στο χαρτοφυλάκιο των διαθέσιμων μοντέλων της ένα προσιτό EV με κόστος 25.000 δολαρίων.

Στην ως άνω εκδήλωση η εταιρεία του Elon Musk επιβεβαίωσε ότι παράγει ήδη τις εν λόγω μπαταρίες, σε χαμηλό όμως όγκο, σε ένα «πιλοτικό εργοστάσιο» εντός των γνώριμων εγκαταστάσεων της Tesla στο Fremont. Αν και πρόκειται για μια προσπάθεια με περιορισμένο όγκο παραγωγής, η Tesla στοχεύει να αυξήσει σε ετήσια βάση στην εν λόγω μονάδα την παραγωγική της ικανότητα στις 10 GWh.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να επιτύχει τον στόχο αυτό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που θα αποκτηθούν στην εν λόγω γραμμή παραγωγής – η οποία αποτελείται από πολλά νέα μηχανήματα που σχεδιάστηκαν εσωτερικά από την Tesla – προκειμένου η εταιρεία να καταφέρει να κατασκευάσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες μπαταριών σε νέα εργοστάσια. Όπως σε αυτό που ήδη κατασκευάζεται στη γηραιά ήπειρο, στα περίχωρα του Βερολίνου.

Έως τώρα η Tesla βασίζονταν, κατά κύριο λόγο, στον τομέα της παραγωγής μπαταριών σε προμηθευτές, όπως η Panasonic, αλλά και οι LG Chem και CATL.

Σε κάθε περίπτωση, η Tesla βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης έμψυχου δυναμικού προκειμένου να επανδρώσει τα νέα της εργοστάσια που στο εγγύς μέλλον θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση της παραγωγής των δικών της μπαταριών.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο από τη γραμμή παραγωγής μπαταριών της Tesla:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ