Η VW Motorsport δημοσιοποίησε ένα βίντεο με το πρόσφατο επίτευγμα του Romain Dumas στο φετινό Pikes Peak.

 Ιστορική ήταν η φετινή διοργάνωση του Pikes Peak International Hill Climb που πραγματοποιήθηκε για 96η φορά στο Κολοράντο των ΗΠΑ πριν δύο βδομάδες, με τον Romain Dumas, τον Γάλλο τρεις φορές νικητή της αμερικανικής ανάβασης των 12,42 μιλίων και την VW να συντρίβουν την επίδοση-ρεκόρ του Sebastien Loeb που «έγραψε» το 2013 πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 T16 χρόνο 8 λεπτών και 13.878 δλ. «Όπλο» του 40χρονου οδηγού που σημείωσε στο φετινό Race to the Clouds χρόνο 7 λεπτών και 57.148 δλ. ήταν το I.D. R, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με κορυφαία αεροδυναμική που κατασκευάστηκε ειδικά για τις ανάγκες της πιο διάσημης ανάβασης του πλανήτη αποδίδοντας χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του ισχύ 680 ίππων και ροπή 650 Nm. Με βάρος μόλις 1.100 κιλά, το ηλεκτρικό… θηρίο με την μπαταρία των 43 kWh δύναται να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,25 δλ., επίδοση καλύτερη και από εκείνη των μονοθεσίων της F1.

Σήμερα, η γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα το αγωνιστικό της παρακλάδι, η VW Motorsport, δίνουν στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο της προσπάθειας του Romain Dumas με πλάνα τραβηγμένα από ελικόπτερο. Πέραν του φυσικού κάλλους που αποτυπώνεται στα πλάνα, ιδιαίτερη προσοχή αξίζει να δώσει κανείς στην ταχύτητα του VW I.D. R και φυσικά στον ήχο που παράγει το εντυπωσιακό πρωτότυπο των Γερμανών, τόσο στην επιτάχυνση όσο και στο άφημα του γκαζιού. Απολαύστε το._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά