top icon
Κόσμος

Δείτε τη νέα Ferrari SP51

Η νέα Ferrari SP51 είναι η πιο πρόσφατη «one-off» δημιουργία του cavallino rampante.

Η Ferrari συνεχίζει με την μοναδική – στην κυριολεξία – SP51 την παράδοση δημιουργίας «one-off» κατασκευών για εξέχοντες πελάτες της – στην προκείμενη περίπτωση για κάτοχο πολλών μοντέλων της ιταλικής εταιρεία από την Ταιβάν.

Ferrari SP51

Εν προκειμένω, η SP51 είναι ξεκάθαρα ένα spider μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα της 812 GTS από την οποία κληρονομεί το πλαίσιο και τον κινητήρα της – που για την περίσταση είναι ένας 12κύλινδρος σε διάταξη V.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η SP51 είναι βελτιστοποιημένη αεροδυναμικά μέσα από μια διαδικασία που περιλαμβάνει προσομοιώσεις CFD, δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα και δοκιμές της Ferrari σε πραγματικές συνθήκες.

Ferrari SP51

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της νέας SP51 είναι η νέα βαφή τριών στρωμάτων, η οποία φέρει την ονομασία Rosso Passionale και αναπτύχθηκε ειδικά για το «one-off» μοντέλο. Εντυπωσιακή είναι και η μπλε και λευκή ρίγα, η οποία αντλεί έμπνευση από τη θρυλική Ferrari 410 S του 1955, που διατρέχει κατά μήκος το αυτοκίνητο – ακόμα και το εσωτερικό του.

Ferrari SP51

Στο εμπρός μέρος, οι ειδικά σχεδιασμένοι προβολείς εξασφαλίζουν στην SP51 μια άμεσα αναγνωρίσιμη και δυναμική ταυτότητα. Αξιοσημείωτοι είναι επίσης οι τροχοί, οι οποίοι είναι μοναδικοί διαθέτοντας στις ακτίνες τους φιλέτα από carbon. Στο πίσω μέρος, τα φώτα είναι εγκατεστημένα κάτω από την αεροτομή.

Ferrari SP51

Στο εσωτερικό η έννοια της εξατομίκευσης… απογειώνεται, με το χρώμα Rosso Passionale που δημιουργήθηκε ειδικά για τις εξωτερικές επιφάνειες να υιοθετείται ως κύριο χρώμα για την επένδυση Alcantara. Το ειδικό φινίρισμα για τα πάνελ των θυρών, το κάτω τμήμα του ταμπλό και τα πλαϊνά των καθισμάτων, που αποτελείται από ένα μπλε ένθετο Kvadrat με λευκές σταυροβελονιές, αναδεικνύει επίσης το χρώμα. Η γυαλιστερή επένδυση από carbon έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε όλο το εσωτερικό και συνδυάζεται αρμονικά με τα στοιχεία Nero Momo Opaco.

Ferrari SP51

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari SP51
  • Ferrari SP51
  • Ferrari SP51
  • Ferrari SP51
  • Ferrari SP51
  • Ferrari SP51
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ