Η VW έδωσε στη δημοσιότητα το on-board βίντεο της επίδοσης-ρεκόρ του Romain Dumas με το ηλεκτροκίνητο ID.R στο Heaven’s Gate της Κίνας.

Μετά την κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ στo Pikes Peak Hill Climb τον Ιούνιο του 2018, στο Nurburgring Nordschleife ένα χρόνο αργότερα, αλλά και στο Goodwood Festival of Speed τον περασμένο Ιούλιο, η VW Motorsport ολοκλήρωσε με επιτυχία τον περασμένο Σεπτέμνριο μία ακόμα «ηλεκτρική πρόκληση» με «όπλο» το πρωτότυπο ID.R των 680 ίππων. Ο λόγος για τη Shan Big Gate, ή αλλιώς, τη διάσημη διαδρομή στην Κίνα που είναι γνωστή ανά τον κόσμο με το όνομα Heaven’s Gate, στην οποία το ηλεκτρικό πρωτότυπο της γερμανικής εταιρείας κατάφερε με οδηγό τον πολύπειρο Γάλλο, Romain Dumas, να σταματήσει το χρονόμετρο αμέσως μετά το πέρας των 99 απαιτητικών στροφών της διαδρομής μήκους 10,906 χλμ., σε χρόνο 7:38.545.

Η Shan Big Gate στην Tianmen, ή αλλιώς, η λεωφόρος Tongtian, είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην Κίνα σε απόσταση 1.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Πεκίνου και συνάμα μία διαδρομή που χρησιμοποιείται καθημερινά από τα τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά επισκεπτών μέχρι το όρος της Tianmen. Η διαδρομή ξεκινάει από μία κοιλάδα σε μία περιοχή περίπου 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και καταλήγει σε υψόμετρο περίπου 1.300 μέτρων - η κορυφή δε του βουνού βρίσκεται στα 1.519 μέτρα._X.A.

Δείτε στη συνεχεία το on-board βίντεο

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά