top icon
Επικαιρότητα

Δεν θα υπάρξει έκδοση Cupra για το νέο Seat Ibiza

Οι ιθύνοντες της ισπανικής εταιρείας θεωρούν πως η ζήτηση για «γρήγορες» εκδόσεις στην κατηγορία των σούπερ μίνι αυτοκινήτων μειώνεται διαρκώς.

Σε σχετικές δηλώσεις του στα πλαίσια της Διεθνούς Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης η οποία άνοιξε τις πύλες της πριν λίγες μέρες, ο επικεφαλής του τμήματος που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία των νέων προϊόντων της μάρκας, Antonio Valdivieso, ξεκαθάρισε πως η Seat δεν σκοπεύει να παρουσιάσει μια έκδοση Cupra που θα βασίζεται στο νέο Seat Ibiza. Έτσι, ο γνώριμος πλέον 1.500άρης TSI 4κύλινδρος κινητήρας των 150 ίππων θα είναι ο μεγαλύτερος σε ισχύ στη γκάμα του ολοκαίνουργιου ισπανικού σούπερ μίνι.

«Δεν θα λέγαμε πως δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση για ένα σπορ μοντέλο σαν το Ibiza Cupra, ωστόσο η τάση για τέτοια αυτοκίνητα μειώνεται διαρκώς. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε το όνομα Cupra για μεγαλύτερα μοντέλα, όπως το Leon για παράδειγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Antonio Valdivieso.

Όπως αποκάλυψε ο Ισπανός, αντί της έκδοσης Cupra, η Seat θα παρουσιάσει αργότερα μέσα στη χρονιά μια έκδοση του νέου Ibiza με κινητήρα φυσικού αερίου, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες αγορές, όπως εκείνες της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Ο Antonio Valdivieso πρόσθεσε επίσης στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του πως η ισπανική εταιρεία δεν σκοπεύει να παρουσιάσει για λογαριασμού του νέου της σούπερ μίνι τις γνώριμες από το παρελθόν 3θυρες και στέισον βάγκον εκδοχές του μοντέλου. Κλείνοντας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας των νέων προϊόντων της μάρκας διαβεβαίωσε πως από τα μέσα της επόμενης χρονιάς το νέο Ibiza θα διατίθεται προαιρετικά και με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που γνωρίσαμε σε ουκ ολίγα μοντέλα του Ομίλου VW. Το συγκεκριμένο μάλιστα «καλούδι» θα προσφέρεται από τα τέλη περίπου της τρέχουσας χρονιάς στα Ateca και Leon._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ