12 Μαρ 2018

Δεν θα υπάρξει έκδοση turbo για την Toyota GT86

Μία μάλλον δυσάρεστη είδηση εκπεφρασμένη από τα πλέον επίσημα χείλη της ιαπωνικής εταιρείας.

Toyota GT86

Τόσο το Toyota GT86 όσο και το δίδυμο BRZ της Subaru διάγουν ήδη τον έκτο κατά σειρά χρόνο παρουσίας τους στο παγκόσμιο αυτοκινητικό τερέν. Θυμίζουμε πως και τα δύο κινούνται από τον ατμοσφαιρικό «επίπεδο» 2λιτρο κινητήρα της Subaru, ο οποίος είναι ρυθμισμένος για την περίσταση ώστε να αποδίδει 205 στο σύνολο ίππους. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο τα δύο ιαπωνικά κουπέ βασίζονται στην υπάρχουσα πλατφόρμα.

Αυτή ήταν η (δυσάρεστη) διαβεβαίωση του Tetsuya Tada, του ανθρώπου που ηγείτο της εξέλιξης της GT86 και πλέον της νέας Supra, ο οποίος μίλησε στο περιθώριο της Έκθεσης της Γενεύης για τις φήμες που θέλουν την Toyota να σκέφτεται να φέρει στη ζωή μια υπερτροφοδοτούμενη παραλλαγή του μικρού της κουπέ:

«Όταν λανσάραμε την 86, έλαβα κυριολεκτικά εκατομμύρια ερωτήσεις από όλο τον κόσμο που ζητούσαν να μάθουν πότε θα παρουσιάσουμε μία έκδοση τούρμπο. Πιστεύω ότι πολλές φορές απάντησα ότι δεν θα υπάρξει τέτοια έκδοση, και υπήρξαν κάποια άρθρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο κ. Tada δεν του αρέσουν τα τούρμπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε την ανανεωμένη Toyota GT86

Και προσέθεσε:

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μου αρέσουν τα τούρμπο, ωστόσο αν βγάλουμε μια έκδοση τούρμπο για την 86 ενισχύοντας τη δύναμη, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη να αλλάξουμε πλήρως τη βασική διαμόρφωση του αυτοκινήτου».

Όπως τόνισε o Tetsuya Tada, η σημερινή πλατφόρμα της GT86 σχεδιάστηκε για να είναι ευκίνητη και ελαφριά και πως η προσθήκη ενός εργοστασιακού τούρμπο στο όλο «μείγμα» θα αλλοίωναν τον χαρακτήρα αυτό.

Διαβάστε επίσηςΟδηγώντας μια Toyota GT86 με το… πλάι για 168 χλμ.

«Ένα χαρακτηριστικό της 86 είναι ότι το εμπρός μέρος κάνει το χειρισμό του αυτοκινήτου πιο γρήγορο και ευκίνητο. Έτσι, αν θέλαμε μια έκδοση turbo, θα έπρεπε να αλλάξουμε την ισορροπία βάρους μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, οπότε δεν πρόκειται απλώς για μία αλλαγή ή για μία ελαφρά τροποποίηση των τμημάτων του κινητήρα», ξεκαθάρισε ο Ιάπωνας._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Toyota GT86
  • Toyota GT86
Ετικέτες: