top icon
Κόσμος

Διάλογος ΕΕ και ΗΠΑ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινούν διάλογο για να βρουν λύση σχετικά με την παραγωγή χάλυβα και αλουμινίου, ενώ η ΕΕ ανέβαλε την προωθούμενη από τη πλευρά της επιβολή δασμών.

Η πλεονάζουσα παραγωγή αλουμινίου και χάλυβα ένωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν. Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τις προηγούμενες ημέρες, οι δύο πλευρές διαπίστωσαν για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει να βρουν αποτελεσματικές λύσεις και συμφώνησαν στον σχεδιασμό μιας τακτικής που θα δώσει τέλος στις διαφορές του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, μετά την εφαρμογή δασμών από τις ΗΠΑ επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το άρθρο 232.

Όπως αναφέρουν οι ασχολούμενοι με το θέμα αυτό, οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα αποτελούν σοβαρή απειλή για τις βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ απειλούν και τους εργαζόμενους σε αυτές τις βιομηχανίες. Συμφώνησαν επίσης ότι μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά και να ανακόψουν χώρες όπως η Κίνα που στηρίζουν στρεβλώσεις του εμπορίου για πολιτικούς λόγους.

Καταλήγοντας, με κοινή τους δήλωση οι ΗΠΑ και η ΕΕ αποφάσισαν να ξεκινήσουν συζητήσεις για την αμοιβαία επίλυση των θεμάτων που δημιουργεί η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα χάλυβα και αλουμινίου και την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται και τα κατάλληλα εμπορικά μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των βιομηχανιών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ