Επικαιρότητα Κόσμος

Διαρροή για τη νέα και υβριδική Alfa Romeo GTV

Το φως της δημοσιότητας είδε χθες η πρώτη και επίσημη, όπως όλα μαρτυρούν, φωτογραφία της νέας Alfa Romeo GTV που θα παρουσιαστεί όχι νωρίτερα από το 2021.

Λίγο πριν τον αιφνίδιο θάνατό του, ο Sergio Marchionne είχε ανακοινώσει με λεπτομέρεια ποια θα είναι τα επόμενα «χτυπήματα» της μιλανέζικης φίρμας με χρονικό ορίζοντα το 2022. Αν μη τι άλλο, σημείο αναφοράς των σχεδίων της Alfa Romeo αποτελεί - όπως επισήμως είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο - η επάνοδος στο προσκήνιο δύο θρυλικών ονομάτων της σύγχρονης αυτοκίνησης: των 8C και GTV. Σήμερα, ακριβώς δέκα μήνες μετά την εκπόνηση του νέου αναπτυξιακού σχεδίου για λογαριασμό της Alfa Romeo, το φως της δημοσιότητας βλέπει το πρώτο επίσημο rendering της δελυτερης, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.clubalfa.it και αποθανατίστηκε στα πλαίσια μιας «κλειστής» εκδήλωσης στελεχών της ιταλικής εταιρείας.

H νέα GTV, που ουσιαστικά θα αποτελεί την κουπέ έκδοση της Giulia, θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους με την αρωγή της τεχνολογίας Ε-Boost. Θα διαθέτει σύστημα torque vectoring - μέσω ηλεκτροκινητήρα - με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Θα είναι δε 4θεσια, με ιδανική (50/50) κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες.

«Θέλουμε ένα σπορ αυτοκίνητο προσιτό αλλά και φιλόδοξο και αυτό είναι η GTV. Στην έκδοση QV θα έχει πάνω από 600 ίππους», είχαν δηλώσει με υπερηφάνεια πέρσι οι ιθύνντες της Alfa Romeo.

 Όσο για την 8C, οι Ιταλοί έχουν διαβεβαιώσει ότι θα είναι ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ μοντέλο, το οποίο θα εξοπλίζεται μ’ έναν twin turbo θερμικό κινητήρα, που θα «συνδέεται» με τους πίσω τροχούς, σε συνδυασμό μ’ έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα κινεί τον εμπρός άξονα, αποδίδοντας ως… πακέτο πάνω από 700 ίππους. Η δε επιτάχυνσή από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε χρόνο κάτω των 3 δλ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου