top icon
Επικαιρότητα

Διαρθρωτικές αλλαγές στον όμιλο Fiat

Μετά την αποχώρηση του Λούκα Ντε Μέο ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, προχώρησε στη διοικητική αναδιάρθρωση του ομίλου.

Μετά την αποχώρηση του Λούκα Ντε Μέο, αλλά και με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αυτοκινήτου, ο επικεφαλής της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, προχώρησε στη διοικητική αναδιάρθρωση του ομίλου. Οι αλλαγές στοχεύουν στην αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και πρόκειται να δρομολογηθούν άμεσα.
 
Ως άνθρωπος-κλειδί αναδεικνύεται ο Σέρτζιο Κραβέρο, 48 ετών, μέχρι πρότινος υπεύθυνος marketing της Alfa Romeo, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον επικεφαλής της μιλανέζικης φίρμας, με εκτεταμένες αρμοδιότητες στα κέντρα λήψης αποφάσεων ολόκληρου του ομίλου. Κατά τα άλλα, στο τιμόνι της Fiat και της Fiat Professional βρίσκεται ο Λορέντζο Σιστίνο, στη Lancia ο Ολιβιέ Φρανσουά και στην Abarth ο Χάραλντ Γουέστλερ, που ταυτόχρονα διατηρεί το ρόλο του ως τεχνικός διευθυντής του gruppo.
 
Πέραν αυτών, δημιουργούνται τέσσερις νέες θέσεις που θεωρείται ότι θα ενισχύσουν την ευελιξία και την αποδοτικότητα του ομίλου, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη την ξεχωριστή ταυτότητα της κάθε φίρμας. Η πρώτη είναι η γενική διεύθυνση πωλήσεων, σε συνολικό επίπεδο, για όλες τις εταιρίες και όλες τις αγορές, την οποία αναλαμβάνει ο Λορέντζο Σιστίνο.
 
Ακολουθεί η διεύθυνση marketing και επικοινωνίας, στην οποία θα ηγείται ο Ολιβιέ Φρανσουά. Ο Ντανιέλε Τσιάρι αναλαμβάνει τη διεύθυνση προγραμματισμού παραγωγής ενώ, τέλος, ο Σέρτζιο Κραβέρο θα έχει υπό την ευθύνη του την ανάπτυξη νέων μοντέλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οργάνωσης και εξέλιξης. _Μ.Κ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ