Επικαιρότητα Κόσμος

«Διέρρευσε» η νέα Mercedes CLA

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Mercedes αναμένεται να αποκαλύψει και επίσημα στην Consumers Electronics Show στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ τη νέα CLA. Εμείς, όμως, σας τη δείχνουμε από τώρα.

Την πρόωρη αποκάλυψη της δεύτερης γενιάς του γερμανικού μοντέλου πραγματοποίησε πριν λίγο ένα ηλεκτρονικό αυτοκινητικό μέσο Redline από τη μακρινή Αυστραλία, λίγες ώρες πριν την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στην όλο και πιο δημοφιλή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ.

Σχεδιαστικά, η νέα Mercedes CLA δεν δείχνει και τόσο διαφορετική σε σχέση με την απερχόμενη ακλουθώντας (σοφά, ενδεχομένως) το δρόμο της «προσεκτικής εξέλιξης». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αμάξωμα είναι κατά 48 χλστ. μακρύτερο, ενώ διευρυμένο κατά 53 χλστ. είναι και το πλάτος του. Αντίθετα, η νέα CLA είναι οριακά πιο «κοντή( (-2 χλστ.), ενώ αυξητικές τάσεις αναμένονται και ως προς το μεταξόνιό της.

Στο εσωτερικό, η «αύρα» της A-Class είναι κάτι παραπάνω από διακριτή. Τόσο σε επίπεδο σχεδιαστικής προσέγγισης, όσο και σε τεχνολογίες. Εδώ, τον πρώτο λόγο αναμένεται να έχει το σύστημα πολυμέσων MBUX της γερμανικής εταιρείας, αλλά και τα ουκ ολίγα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, όπως για παράδειγμα είναι τα emergency brake, lane keeping assist, adaptive cruise control κοκ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην CES 2019 το γερμανικό εργοστάσιο αναμένεται να παρουσιάσει την έκδοση CLA 250, η οποία θα τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 224 ίππων. Φυσικά, στη γκάμα της νέας CLA αναμένεται να «αθροιστούν» και άλλες εκδόσεις - βενζίνης αλλά και ντίζελ. Για περισσότερες πληροφορίες, υπομονή έως το απόγευμα, όταν και θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου