top icon
Κόσμος

Dieselgate: H EE πιέζει την VW για αποζημιώσεις σε όλη την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι καταναλωτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψαν την VW να αποζημιώσει όλους τους ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων – και όχι μόνο εκείνους στη Γερμανία – που επλήγησαν από το διαβόητο dieselgate.

Μπορεί να έχουν περάσει έξι ακριβώς χρόνια από τότε που το διαβόητο dieslegate είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο τα… απόνερα του σκανδάλου της VW συνεχίζουν να παραμένουν στην επιφάνεια πυροδοτώντας μάλιστα μια σειρά νομικών υποθέσεων με προσφυγές καταναλωτών ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σήμερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και μεγάλες καταναλωτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να ασκούν έντονες πιέσεις προς τα γερμανικό «στρατόπεδο» προκειμένου το τελευταίο να καταβάλει αποζημιώσεις σε όλους τους Ευρπωπαίους καταναλωτές που επλήγησαν από το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, για το οποίο η VW έχει ήδη απολογηθεί.

«Υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις που αποκάλυψαν την άδικη μεταχείριση της VW προς τους καταναλωτές, και παρ’ όλα αυτά η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με οργανώσεις καταναλωτών για να βρει τις κατάλληλες λύσεις για τους καταναλωτές», δήλωσε ο επίτροπος δικαιοσύνης της ΕΕ, Didier Reynders.

«Όπως διεμήνυσα στην εταιρεία πέρυσι, όχι μόνο οι καταναλωτές που διαμένουν στη Γερμανία, αλλά και όλοι οι άλλοι πρέπει να αποζημιωθούν», προσέθεσε ο Didier Reynders.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι η VW την ενημέρωσε για την άποψή της ότι οι αποζημιώσεις σε Ευρωπαίους καταναλωτές που διαμένουν εκτός Γερμανίας δεν είναι δικαιολογημένες, καθώς τα «επίμαχα» πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έχουν πλέον τροποποιηθεί ώστε να πληρούν τις νομικές απαιτήσεις.

«Η θέση της εταιρείας δεν έχει αλλάξει παρά τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ και των εθνικών δικαστηρίων, γι ‘αυτό η Επιτροπή και οι καταναλωτικές αρχές της ΕΕ ασκούν πίεση», ανέφερε η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωσή της.

VW dieselgate

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ