top icon
Επικαιρότητα

Dieselgate: Ο χορός των αποζημιώσεων καλά κρατεί…

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η VW οφείλει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη ενός Golf που ήταν εξοπλισμένο με το διαβόητο λογισμικό, καταβάλλοντάς του την πλήρη αξία του οχήματός του όταν αυτό αγοράστηκε καινούργιο το 2012. Ήτοι, περί τα 30.000 €.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πριν λίγες μέρες απόφαση του δικαστηρίου στο Augsburg της Γερμανίας, η οποία επιβάλλει στην VW να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη ενός VW Golf με 30.000 €, ποσό που ισοδυναμεί με εκείνο που ο κάτοχος του αυτοκινήτου κετέβαλε το 2012 προκειμένου να το αγοράσει. Όπως ήταν φυσικό, η γερμανική εταιρεία, ούσα κάτι παραπάνω από μουδιασμένη από την εν λόγω απόφαση, είπε πως «το δικαστήριο εφάρμοσε εσφαλμένα το νόμο» και πως «…δεν υπάρχει νομική βάση για τα παράπονα των πελατών, καθώς οι πελάτες δεν είχαν απώλειες, ούτε υπέστησαν ζημιές μιας και τα οχήματά τους είναι ασφαλή και λειτουργικά».

Θέλοντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της, η γερμανική εταιρεία ανέφερε πως πάνω από 9.000 καταγγελίες πελατών της απερρίφθησαν στο παρελθόν τόσο σε περιφερειακά, όσο και σε ανώτερα δικαστήρια της χώρας.

Και προσέθεσε:

«Ως εκ τούτου, η απόφαση του δικαστηρίου του Augsburg έρχεται σε αντίθεση με τις πολλές αποφάσεις άλλων δικαστηρίων σε παρόμοιες περιπτώσεις».

Εκπρόσωπος, ωστόσο, του δικαστηρίου αντίτεινε με δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι η VW ενήργησε «σκοπίμως και με ανήθικο τρόπο» εγκαθιστώντας στο εν λόγω αυτοκίνητο το παράτυπο λογισμικό με στόχο «την αύξηση των κερδών και πωλήσεών της»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ