top icon
Επικαιρότητα

Δημοπρατείται το τελευταίο καρτ που οδήγησε ο Ayrton Senna

Η RM Sotheby’s βγάζει στο σφυρί το τελευταίο καρτ που οδήγησε ο Βραζιλιάνος πιλότος το 1994, λίγες εβδομάδες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην Imola.

Ήταν 14 Μαρτίου του 1994 όταν ο αείμνηστος Βραζιλιάνος πιλότος είχε προσκαλέσει στη φάρμα του στο Tatui του Σάο Πάολο μερικούς φίλους προκειμένου να κάνουν μερικούς γρήγορους γύρους με καρτ στην ιδιόκτητη πίστα του. Αυτή ήταν και η τελευταία «βόλτα» του Ayrton Senna με καρτ, καθώς ενάμιση μήνα μετά ο Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του την πρωτομαγιά του 1994 στο GP του Σαν Μαρίνο βυθίζοντας σε πένθος τους απανταχού λάτρης του παγκόσμιου motorsport –και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη κατασκευή, η οποία σήμερα είναι πλήρως ανακατασκευασμένη από την εταιρεία που επιμελήθηκε το «χτίσιμο» του πλαισίου (Riomark Kart Mini) αλλά και του κινητήρα (Tche Parrilla), δημοπρατείται στις 5 Σεπτεμβρίου από το γνωστό οίκο RM Sotheby’s, σε τιμή που προβλέπεται να κυμανθεί από 55.000 έως και 80.000 ευρώ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το 10% των εσόδων από την πώληση του εικονιζόμενου καρτ θα διατεθούν στο Instituto Ayrton Senna, το οποίο αυτή τη στιγμή στηρίζει μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω από 1.500.000 παιδία το χρόνο σε 17 περιφέρειες της Βραζιλίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ