top icon
Επικαιρότητα

«Driven by Enzo» και «Passion and Legend» στο μουσείο της Ferrari στο Maranello

Με αφορμή την 120η επέτειο από τη γέννηση του Enzo Ferrari της, η ιταλική εταιρεία εγκαινιάζει δύο πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες στο μουσείο της στο Maranello.

Στη θεματική ενότητα με τίτλο Driven by Enzo που φιλοξενείται στο μουσείο της ιταλικής εταιρείας «ποζάρουν» όλα τα τετραθέσια μοντέλα που οδηγούσε στην καθημερινότητά του ο Enzo Ferrari. Όπως είναι γνωστό, ο ιδρυτής του cavallino rampante συνήθιζε να δοκιμάζει ο ίδιος κάθε τετράτροχη δημιουργία της εταιρείας του. Εντούτοις, στις καθημερινές του διαδρομές και μετακινήσεις, αγαπούσε ιδιαίτερα τα τετραθέσια αυτοκίνητα, λόγω του συνδυασμού άνεσης και σπορ χαρακτήρα. Το πάθος του για αυτά ξεκίνησε το 1960 με την Ferrari 250 GT 2+2 και συνεχίστηκε για το υπόλοιπο της ζωής του με την 400 GTi, την 412, και τελικά με την 456 GT, την οποία ενέκρινε ως μοντέλο το 1988. Ακόμη και όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν οδηγό το 1969, ο τελευταίος τις περισσότερες φορές ήταν … επιβάτης αλλά και σύντροφος ενός ανθρώπου που πριν από ο,τιδήποτε άλλο θεωρούσε τον εαυτό του οδηγό.

Στο τμήμα του μουσείου που έχει ως τίτλο τη φράση Passion and Legend αποτυπώνεται η εκπληκτική ιστορία του Enzo Ferrari και της εταιρείας του, μέσα από τη έκθεση μοναδικών αυτοκινήτων και φωτογραφιών. Το «παρών» στο συγκεκριμένο τμήμα του μουσείου δίνουν μεταξύ άλλων η 166 Inter του 1948, η πρώτη Ferrari για χρήση στο δρόμο, η Ferrari 250 GT Berlinetta “Tdf” του 1956 και η Dino 246. Στο ίδιο χώρο μπορεί να θαυμάσει κανείς πολλές από τις πιο σύγχρονες δημιουργίες της ιταλικής εταιρείας, όπως οι F12tdf και 812 Superfast._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ