Επικαιρότητα Κόσμος

Δύο χρόνια CUPRA

Από την παρουσίασή της ως ανεξάρτητη εταιρεία το 2018, η CUPRA έχει δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων με βάση τη σύγχρονη σχεδίαση και σπoρ απόδοση.

Η CUPRA θα ξεκινήσει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020 με τρία υβριδικά αυτοκίνητα: Formentor, Leon και Leon Sportstourer. Το 2021 η μάρκα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα, το el-Born. Τα μοντέλα της CUPRA μοιράζονται ποικιλία τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων ώστε να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες τους και να αποδώσουν σε υψηλότερα πρότυπα. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου και διεύθυνσης για να προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό δυναμισμού και οδήγησης σε όλα τα οχήματα.

Σημείο εκκίνησης οι αξιόπιστες και φημισμένες τεχνολογίες πλαισίου, το αυτόματο κιβώτιο DSG άμεσης μετατόπισης (με συστήματα shift-by-wire στα CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer) και το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης που θέτει τους οδηγούς απευθείας υπό έλεγχο. Το DCC Adaptive Chassis Control παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην αίσθηση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων του CUPRA mode, διαφορικού κλειδώματος, 18 ιντσών φρένα Brembo και κάθε δυναμικό χαρακτηριστικό CUPRA, έτσι όπως απαιτείται από την κατηγορία. Η γκάμα CUPRA ξεχωρίζει από άποψη αισθητικής αλλά και απόδοσης. Κάθε μοντέλο έχει τη χαρακτηριστική του εμφάνιση αλλά περιλαμβάνει και κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία που το συνδέουν με την οικογένεια.

Η εξωτερική σχεδίαση ενισχύεται από τεχνολογία φωτισμού Full LED, προσδίδοντας μία αποφασιστική και δυναμική όψη, ενώ οι πίσω δυναμικοί δείκτες προειδοποίησης δίνουν μία ζωντανή εμφάνιση. Στο εσωτερικό, τα σπορ bucket καθίσματα αγκαλίζουν το σώμα των επιβατών και δίνουν αίσθηση ασφάλειας. Η εξατομίκευση είναι το κλειδί και με τη δυνατότητα επιλογής χρωμάτων και υλικών όπως το δέρμα, κάθε εσωτερικό αντικατοπτρίζει με επιμέλεια την προσωπικότητα του πελάτη.

Μόλις ο οδηγός μπει στην καμπίνα βλέπει το νέο τιμόνι CUPRA με μπουτόν εκκίνησης κινητήρα και CUPRA mode και μεγαλύτερα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Μπροστά του βλέπει το Digital Cockpit, με αποκλειστική και πιο εστιασμένη οθόνη που δημιουργήθηκε ειδικά για μοντέλα CUPRA που επιτρέπει μεγαλύτερη ευκρίνεια στην ταχύτητα και τις στροφές. Καθώς ζούμε σε έναν πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, οι λύσεις infotainment και σύνδεσιμότητας καθίσταται απαραίτητες. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει συστήματα που διατηρούν τους πελάτες

σε επαφή. Το Full Link φέρνει στην καμπίνα ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ενώ εισάγει επίσης χειριστήρια φωνής και αφής ώστε να κάνει την αλληλεπίδραση πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλής. Η ασφάλεια είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση και η γκάμα CUPRA περιλαμβάνει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist. Δελτίο Τύπου

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου