top icon
Επικαιρότητα

Εδώ «γεννιέται» η μοναδική Bugatti Chiron

Μπαίνουμε στα «ενδότερα» του εργοστασίου στο οποίο κατασκευάζεται σήμερα το δυνατότερο, ταχύτερο και πιο πολυτελές τετράτροχο του πλανήτη.

Στο Molsheim της Γαλλίας έχουν ήδη κατασκευαστεί μέχρι τώρα 12 «ολοκληρωμένα» αντίτυπα του… θηρίου των 1.500 ίππων που ακούει στο όνομα Bugatti Chiron. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό των Γάλλων (ή μήπως, των Γερμανών ιδιοκτητών της εταιρείας;), μέσα στο 2017 θα κατασκευαστούν στο χέρι 70 αντίτυπα του μοντέλου, χάρη στις δεξιότητες (και όχι μόνο) μιας εξειδικευμένης ομάδας που απαρτίζεται από 20 μόλις μέλη. Προς το παρόν, οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για την απόκτηση του μοναδικού αυτού υπερ-αυτοκινήτου ξεπερνούν τις 220, κάτι που θα κρατήσει πλήρως απασχολημένη την παραπάνω ομάδα, αλλά και το… επίλεκτο προσωπικό των 32 επιπλέον υπαλλήλων που τους υποστηρίζουν, για περισσότερα από τρία χρόνια. Θυμίζουμε πως στόχος της Bugatti είναι να κατασκευαστούν συνολικά 500 μόλις Chiron, με κάθε μία από αυτές να κοστίζει τουλάχιστον 2,4 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμη για νέο ρεκόρ η Bugatti Chiron

Όπως είναι αναμενόμενο, ένα τόσο «εξειδικευμένο» αυτοκίνητο είναι φυσικό να προσφέρει και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης σε επίπεδο αισθητικής και υλικών. Σημειώστε, λοιπόν, πως η νέα Chiron είναι διαθέσιμη μεταξύ άλλων με 23 εξωτερικά χρώματα σε συνδυασμό με 8 carbon «φορεσιές», αλλά και με 31 διαφορετικές επενδύσεις δέρματος στην καμπίνα, οι οποίες… διανθίζονται κάθε φορά με μία από τις 30 στο σύνολο επιλογές σε ότι αφορά στους χρωματισμούς των ραφών. Την ίδια στιγμή, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 8 παραλλαγές επενδύσεων Alcantara, 18 διαφορετικά πατάκια και 11 διαφορετικές αποχρώσεις στις ζώνες ασφαλείας!

Διαβάστε επίσης: «Ξεκλειδώνοντας» την τελική της Bugatti Chiron

Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της εταιρείας, από τη στιγμή που ξεκινά η κατασκευή ενός αντιτύπου (σ.σ.: κάθε ένα από αυτά απαρτίζεται από 1.800 διαφορετικά εξαρτήματα) έως το χρονικό σημείο που αυτό παραδοθεί στον πελάτη, μεσολαβούν κατά μέσο όρο έξι στο σύνολο μήνες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ