Επικαιρότητα Κόσμος

ΕΕ - λωρίδες κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού

Με απόφαση των υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζονται λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, για να αποσυμφορηθούν τα φορτηγά και να συνεχιστεί η ροή των αγαθών εντός της επικράτειάς της.

Ο κορονοϊός, εκτός των άλλων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει, έχει γίνει αιτία για την καθυστέρηση της ροής των αναγκαίων προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτό, οι υπουργοί Μεταφορών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να ενισχύσουν την πρόταση για την εγκαθίδρυση λωρίδων ταχείας κυκλοφορίας για την ομαλή διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε βασικά και απαραίτητα για τις δύσκολες ημέρες που ζούμε αγαθά, όπως ο προστατευτικός φαρμακευτικός εξοπλισμός και τα τρόφιμα.

Στόχος είναι να μη λείψουν αυτά τα είδη από την εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα που τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19 είναι πρωταρχικής σημασίας. Για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Πέτρα ντε Σούντερ δήλωσε πως «η διασφάλιση ανεμπόδιστης μεταφοράς βασικών αγαθών όπως ο φαρμακευτικός εξοπλισμός και τα τρόφιμα εξασφαλίζει ότι η κρίση λόγω κορονοϊού δεν θα αναβαθμιστεί σε καταστροφή. Είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον, στα θέματα δημόσιας υγείας». Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. φον ντερ Λάιεν συμπλήρωσε για το συγκεκριμένο θέμα πως «είναι απαραίτητο να ξεμπλοκάρουμε τα σύνορα. Έχουμε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση φορτηγών, που κουβαλούν εμπορεύματα και η ροή των αγαθών πρέπει να είναι ανεμπόδιστη. Έχουμε ανάγκη τα αγαθά αυτά για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς».

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου