18 Απρ 2018

Έφοδοι των γερμανικών αρχών σε γραφεία της Porsche

Η αιτία; Τι άλλο από το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που από το Σεπτέμβριο του 2015 συνεχίζει να πλήττει τα περισσότερα μέλη του γερμανικού ομίλου.

Porsche

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνες για νυν αλλά και πρώην υπαλλήλους και στελέχη της Porsche στα πλαίσια των νομικών ενεργειών τους σχετικά με τους χειρισμούς των τελευταίων αλλά και το ρόλο που έπαιξαν στο διαβόητο σκάνδαλο dieselgate. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 10 κτήρια της Porsche στη Βαυαρία και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη διερευνήθηκαν σήμερα από περίπου 160 αξιωματούχους και αστυνομικούς, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης της Στουτγάρδης.

«Οι τρεις ύποπτοι είναι ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ένα της ανώτατης διοίκησης της Porsche. Ο τρίτος δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Οι έρευνες αφορούν σε υπαλλήλους της Porsche που είναι ύποπτοι για απάτη και δόλια διαφήμιση, προσέθεσαν σε δηλώσεις τους.

Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας επιβεβαίωσε τις ως άνω έρευνες αρνούμενος όμως να προβεί σε περεταίρω δηλώσεις.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οι εισαγγελείς της χώρας διεύρυναν τις έρευνες τους για το dieselgate και στις Audi και Porsche βάζοντας στο στόχαστρό τους τον πετρελαιοκινητήρα V6 των 3,0 λίτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα έφοδοι έγιναν και σε δύο κτήρια της Audi που βρίσκονται σε Ingolstadt και Neckarsulm._Χ.Α.

Ετικέτες: