top icon
Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Sergio Marchionne

Ο Sergio Marchionne έφυγε σήμερα από τη ζωή ύστερα από την εγκεφαλική εμβολή που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης εγχείρησης που πραγματοποίησε στον ώμο του στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο Sergio Marchionne, ο άνθρωπος που ανέστησε από τις στάχτες της την Chrysler δημιουργώντας μέσα σε λίγα χρόνια έναν ισχυρό όμιλο εταιρειών, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 66 μόλις ετών. «Δυστυχώς, αυτό που φοβόμασταν συνέβη. Ο Sergio Marchione, ένας άνθρωπος και ένας φίλος, έφυγε», δήλωσε προ ολίγων λεπτών ο Πρόεδρος της FCA, John Elkann.

Ο Sergio Marchionne βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση τις τελευταίες μέρες μετά την εγκεφαλική εμβολή την οποία υπέστη κατά τη διάρκεια της εγχείρησης που πραγματοποίησε στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στα τέλη του μήνα προκειμένου να αφαιρέσει ένα σάρκωμα (ένα είδος καρκίνου, δηλαδή) από το δεξί του ώμο.

Διαβάστε επίσης: Sergio Marchionne, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής

Ο Marchionne κατάφερε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία να κάνει αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο πριν από μία και πλέον δεκαετία: να παντρέψει με επιτυχία την τότε προβληματική Fiat με την αμερικάνικη Chrysler υπό τη σκέπη μιας κοινής εταιρείας. Που, παρεμπίπτοντος, είναι σήμερα ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο. Και μάλιστα, δίχως χρέη.

Ο Sergio Marchionne, γιος ενός «καθημερινού» carabiniere της γείτονας χώρας και με μητέρα με καταγωγή από τον Κροατία, γεννήθηκε στο Chieti, στην περιοχή του Abruzzo της Ιταλίας. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά, όταν ο Sergio ήταν μόλις 14 ετών, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Ο ανήσυχος Sergio Marchionne εξειδικεύτηκε στα οικονομικά -και όχι στα αυτοκίνητα, όπως πολλοί ενδεχομένως να πιστεύουν- τομέα στον οποίο και εργάστηκε σε ποικίλα πόστα και εταιρείες έως και το 2014, όταν και ανέλαβε τα ηνία της Fiat._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ