top icon
Επικαιρότητα

Εγγύηση 10 ετών ή 1.000.000 χλμ. για την μπαταρία του ηλεκτρικού Lexus UX300e

Η ιαπωνική εταιρεία ανεβάζει τον πήχη εξαλείφοντας τις εύλογες ανησυχίες πολλών αναφορικά με τη διάρκεια ζωής των μπαταριών.

Τον περασμένο Νοέμβριο η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το νέο UX300e – το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Lexus και συνάμα ένα αυτοκίνητο που έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τον όμιλο, σχεδόν 15 χρόνια μετά την παραγωγή του υβριδικού RX400h. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το νέο EV της Lexus, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε, παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς, αποδίδοντας 204 ίππους και ροπή 300 Nm.

Lexus UX300e

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το UX300e είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 7,5 δλ., την ώρα που η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα. Ως γνωστόν για όσους «συντονισμένους» με τα πρόσφατα επιτεύγματα της Lexus, την απαραίτητη για την κίνηση ενέργεια παρέχει στο UX300e μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 54,3 kWh η οποία μπορεί να «γεμίσει» μέσω φορτιστών στα 6,6 kW (AC) μέσα σε 7 ώρες ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε ταχυφορτιστή DC με ισχύ 50 kW σε 50 μόλις λεπτά, εξασφαλίζοντας σύμφωνα με το πρωτόκολλο NEDC αυτονομία κίνησης της τάξης των 400 χλμ. και σύμφωνα με το αυστηρότερο WLTP, πάνω από 300 χλμ.

Lexus UX300e

Όπως επισημαίνει σήμερα με έμφαση η ιαπωνική εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της, η εν λόγω μπαταρία – η ψύξη της οποίας πραγματοποιείται μέσω αέρα, και όχι μέσω κάποιου υγρού ψυκτικού μέσου – θα καλύπτεται από 10ετή εγγύηση καλής λειτουργίας ή 1.000.000 χλμ. (όποιο λήξει πρώτο). Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Lexus αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ως απόδειξη της εμπιστοσύνης της στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων της, η Lexus προσφέρει εγγύηση 10 ετών (ή 1.000.000 χλμ.) για όλα τα τυχόν λειτουργικά ελαττώματα της μπαταρίας, καθώς και εγγύηση για μείωση της χωρητικότητας κάτω του 70%, υπό τον όρο ότι ο ιδιοκτήτης σέβεται τους τακτικούς ελέγχους που προβλέπονται στο πρόγραμμα συντήρησης.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ