top icon
Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο της JLR στη Σλοβακία

Οι ιθύνοντες της Jaguar Land Rover εγκαινίασαν και επίσημα χθες τη νέα μονάδα κατασκευής οχημάτων στη Σλοβακία.

Μπορεί η παραγωγική διαδικασία στη νέα μονάδα κατασκευής οχημάτων της Jaguar Land Rover να λειτουργεί εδώ και μερικές εβδομάδες, εντούτοις μόλις χθες οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας εγκαινίασαν και επίσημα τις λειτουργίες της. Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO του εργοστασίου, Alexander Wortberg, μέχρι το 2020 η κατασκευαστική δυναμική του αναμένεται σε ετήσια βάση να ανέλθει στις 100.000 μονάδες. Μολαταύτα, η μέγιστη κατασκευαστική δυνατότητα της μονάδας ανέρχεται, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στα 150.000 αυτοκίνητα ανά έτος.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σλοβακία, το οποίο κόστισε στην JLR περί τα 1,4 δις €, κατασκευάζει μόνο το Land Rover Discovery, ενώ μέσα στα προσεχή χρόνια στα «ενδότερά» του θα εγκατασταθεί ένα ακόμα, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι αυτό.

«Αρχίζουμε με ένα μοντέλο και μία μόνο βάρδια. Θα αρχίσουμε να προσθέτουμε τη δεύτερη βάρδια το Νοέμβριο, η οποία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alexander Wortberg.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απουσία μιας εμπορικής συμφωνίας της Μ. Βρετανίας σε σχέση με την επερχόμενη έξοδό της από την ΕΕ αυξάνει την αβεβαιότητα στους κόλπους της JLR, η οποία φέρεται να ποντάρει αρκετά στις δυνατότητες που είναι ήδη σε θέση να της προσφέρει σήμερα, αλλά και στο εγγύς μέλλον, η νέα μονάδα κατασκευής οχημάτων της Σλοβακίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ