top icon
Επικαιρότητα

Ειδική σήμανση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σταθμούς φόρτισης στην ΕΕ

Ένας ενιαίος τύπος ετικετών για ηλεκτρικά οχήματα και σταθμούς φόρτισης θα χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη από τις 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας νέας οδηγίας της ΕΕ που σχετίζεται με την ανάπτυξη των υποδομών εναλλακτικών τύπου καυσίμων.

Εκτός από την εμφάνιση στους σταθμούς φόρτισης, οι νέες αυτές ετικέτες θα τοποθετηθούν σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φορτηγά, φορτηγά, λεωφορεία, πούλμαν, μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και τετράκυκλα «με καθαρό και ορατό τρόπο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ στις επίσημες ανακοινώσεις τους.

Στόχος της ενιαίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθειας είναι να βοηθηθούν οι καταναλωτές στον εντοπισμό και επιλογή της κατάλληλης λύσης για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με μπαταρία.

Στο πλαίσιο για την παροχή βοήθειας και ενημέρωσης τόσο στους καταναλωτές όσο και στους διαχειριστές των σημείων φόρτισης ένας συνασπισμός Ευρωπαίων κατασκευαστών, φορέων εκμετάλλευσης υποδομών φόρτισης και εταιρειών που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας έχουν δημοσιεύσει ενημερωτικά φυλλάδια για τις νέες αυτές ετικέτες στην ιστοσελίδα www.fuel-identifiers.eu.

Για τη διαμόρφωση των εν λόγω ετικετών σημαντική ήταν η συμβολή της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, του γνωστού μας ACEA, ο οποίος εκπροσωπεί 15 κατασκευαστές και ομιλους που δραστηριοποιούνται στη γηραιά ήπειρο. Και πιο συγκεκριμένα, το BMW Group, την CNH Industrial, τη DAF Trucks, την Daimler, την Ferrari, την Ford Ευρώπης, την Honda Motor Europe, το Hyundai Motor Europe, την Jaguar Land Rover, το Groupe Renault, την Stellantis, την Toyota Motor Europe, το Volkswagen Group, την Volvo Cars και το Volvo Group.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ