Επικαιρότητα Κόσμος

Εκδόσεις Hybrid για τα Ford S-Max και Galaxy

Η Ford επενδύει 42 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια προκειμένου να κατασκευάσει σε αυτό μπαταρίες ιόντων λιθίου αλλά και τα νέα S-Max Hybrid και Galaxy Hybrid, που θα εμπλουτίσουν τη γκάμα των δύο μοντέλων από τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ford Ευρώπης, μία πρόσθετη επένδυση ύψους 42 εκατ. € στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της μονάδας της στη Βαλένθια της Ισπανίας θα συμβάλει καθοριστικά στην κατασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου που θα δούμε να εξοπλίζουν τις υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του νέου Kuga, αλλά και τις αυτοφορτιζόμενες υβριδικές των Ford S-Max και Galaxy, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιήσουν το επίσημο ντεμπούτο τους στις αρχές του 2021.

Και τα δύο MPV υβριδικά μοντέλα της Ford θα παίρνουν κίνηση από έναν 4κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ο οποίος θα λειτουργεί στον κύκλο Atkinson αποδίδοντας προβλεπόμενη ισχύ 200 ίππων και ροπή 210 Nm. Σύμφωνα με την Ford, η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα τόσο στο S-Max Hybrid, όσο και στo Galaxy Hybrid, εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα 140 gr/χλμ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία στην επίσημη ενημέρωσή της, στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια έχουν επενδυθεί περισσότερα από 3 δις ευρώ από το 2011 μέχρι σήμερα. Από αυτά, τα 750 εκατ. αφορούν στην κατασκευή του νέου Kuga, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων σε εκδόσεις mild-hybrid, σε συνδυασμό με κινητήρα ντίζελ, και Hybrid και Plug-in Hybrid, αφμότερες σε συνεργασία με έναν κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2,5 λίτρων.

Η Ford έχει προγραμματίσει μέσα στο 2020 να παρουσιάσει 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα – ανάμεσά τους το νέο Puma EcoBoost Hybrid και οι αντίστοιχες ήπια υβριδικές εκδόσεις των Fiesta και Focus.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου