top icon
Επικαιρότητα

Εκδόσεις Performance για τα νέα VW Golf GTI και Golf R

Η ανανέωση του γερμανικού χάτσμπακ φέρνει αλλαγές και για την έκδοση Performance του VW Golf GTI. Παράλληλα, το εν λόγω πακέτο θα διατίθεται και για το ισχυρότερο Golf R.

Η VW παρουσίασε επίσημα την έκδοση Performance για το «βασικό» Golf GTI ανεβάζοντας συγχρόνως στο κανάλι της στο YouTube ένα teaser βίντεο της αντίστοιχης έκδοσης που βασίζεται στο ισχυρότερο και τετρακίνητο, ασφαλώς, Golf R. Σε ότι αφορά στο πρώτο, η VW αύξησε την ισχύ του γνωστού 2λιτρου TSI κινητήρα της από τους 230 στους 245 ίππους και τη ροπή στα 370 από τα 350 Nm. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το νέο Golf GTI Performance μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,2 δλ. Δε διευκρινίζεται ωστόσο αν η συγκεκριμένη επίδοση αφορά στην έκδοση με το χειροκίνητο «6άρι» ή σε εκείνη με το γνωστό 7τάχυτο DSG κιβώτιο. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο διαθέτει διαφορές στη ρύθμιση της ανάρτησης, καθώς και σε εκείνη του τιμονιού, ενώ τα φρένα είναι μεγαλύτερα αποτελούμενα από δίσκους 340 και 310 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Αισθητικά, το νέο Golf GTI Performance διαφοροποιείται χάρη στο κόκκινο χρώμα των λογοτύπων GTI και το αντίστοιχο των δαγκανών του συστήματος πέδησης.

Για το Golf R Performance, η VW αποδεικνύεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εμφανώς πιο φειδωλή στην παροχή πληροφοριών. Πάντως, από το teaser βίντεο πληροφορούμαστε πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει τελική ταχύτητα 267 χλμ./ώρα, μεγαλύτερα φρένα, αλλαγές στα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και πρόσθετες ρυθμίσεις τόσο στο σύστημα διεύθυνσης, όσο και στην ανάρτηση. Ταυτόχρονα, ο 2λιτρος TSI κινητήρας θα συνδυάζεται μ’ ένα σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο της γνωστής στο είδος εταιρείας Akrapovic.

Θυμίζουμε πως το «απλό» Golf R στη νεότερη εκδοχή του αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm ροπής εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε χρόνο 4,6 δλ.

Δείτε στη συνέχεια το teaser βίντεο του νέου VW Golf R Performance._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ