Επικαιρότητα Κόσμος

Εκδόσεις Trail και Active για το Ford Transit

Το μπλοκέ διαφορικό, η τετρακίνηση και οι αναβαθμίσεις σε εμφάνιση και εξοπλισμό είναι τα στοιχεία που προσδίδουν μεταξύ άλλων στις εκδόσεις Trail και Active του Ford Transit την απαραίτητη αύρα περιπέτειας αυξάνοντας συγχρόνως τις δυνατότητες κίνησης και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Τα νέα Transit Trail και Transit Custom Trail έχουν σχεδιαστεί για πιο απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, προσφέροντας αυξημένη ελκτική πρόσφυση χάρη στο νέο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για τα προσθιοκίνητα Transit και Transit Custom και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive για το Transit. Την ίδια στιγμή, οι εξειδικευμένες αναβαθμίσεις τόσο το εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό έρχονται να βελτιώσουν την άνεση και τις ικανότητες των οχημάτων σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της πρακτικότητας.

Οι εκδόσεις Trail φέρουν πρόσθετες προστατευτικές επενδύσεις μαύρου χρώματος γύρω από τον εμπρός προφυλακτήρα και το κατώτατο σημείο του πίσω, καθώς και στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος. Το λογότυπο Ford αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη ματ μαύρη μάσκα, χαρίζοντας έντονη προσωπικότητα που ενσαρκώνει την ανθεκτική φύση του αυτοκινήτου αλλά και την ικανότητά του να κινείται σε οποιαδήποτε εδάφη. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου  των 16 ιντσών και τα λογότυπα Trail στις εμπρός πόρτες. Για πρόσθετη ευελιξία, το Transit Custom μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ράγες οροφής και σκαλοπάτι εισόδου που εγκαθίσταται στα μαρσπιέ.

Η διαθέσιμη γκάμα των κινητήρων προσφέρει βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση σε «δύσκολες» συνθήκες, Τα προσθιοκίνητα Transit Trail και Transit Custom Trail εφοδιάζονται στάνταρ με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD), ενώ το Transit Trail είναι διαθέσιμο με την τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive για ακόμα καλύτερη διέλευση του αυτοκινήτου σε απαιτητικά εδάφη και καιρικές συνθήκες.

Αποτελώντας προϊόν συνεργασίας με τη γνωστή εταιρεία Quaife, το mLSD είναι σε θέση σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής να μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση. Ως αποτέλεσμα, τα Transit Trail και Transit Custom Trail κινούνται με άνεση στο χώμα, σε επιφάνειες με πέτρες αλλά και σε κακοτράχαλα εν γένει εδάφη. Η λειτουργία του συστήματος Electronic Stability Control έχει αναθεωρηθεί με στόχο την καλύτερη συνεργασία του με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για βελτίωση τόσο της ελκτικής πρόσφυσης όσο και της οδικής συμπεριφοράς σε μοντέλα της Ford Performance, όπως τα Focus RS, Fiesta ST και Focus ST, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην εκπομπή CO2 ή την κατανάλωση καυσίμου.

Ford Transit

Το Transit Trail διατίθεται επίσης με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive για βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει την απόδοση σε σχέση με τη βασική πισωκίνητη έκδοση στέλνοντας έως και το 50% της ροπής του κινητήρα στον εμπρός άξονα, ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης και σε συνδυασμό με τη μεταβολή των οδικών συνθηκών και τις ενέργειες του οδηγού.

Το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive του Transit Trail υποστηρίζεται επίσης από τα επιπλέον Επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Selectable Drive Modes) με την ονομασία Slippery και Mud/Rut, τα οποία είναι σχεδιασμένα προκειμένου να βελτιώνουν τις επιδόσεις αλλά και να τονώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης του οδηγού σε ποικίλα οδηγικά σενάρια. Η επιλογή τους γίνεται μέσω του Drive Mode Controller που βρίσκεται στο ταμπλό. Το σύστημα τετρακίνησης παρέχει επίσης τη δυνατότητα αυτόματου κλειδώματος (AWD Lock) για ισόποση κατανομή της ροπής (50:50) ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα σε συνθήκες με πολύ χαμηλό συντελεστή τριβής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα δεν επηρεάζει τη δυνατότητα φόρτωσης ή τις διαστάσεις του Transit Trail σε σχέση με τις πισωκίνητες εκδόσεις.

Οι εκδόσεις Trail συνοδεύονται επίσης από αναβαθμίσεις στον εξοπλισμού του εσωτερικού, το οποίο διαθέτει στάνταρ πλήρως δερμάτινα καθίσματα που εξασφαλίζουν πρόσθετη πολυτέλεια, αντοχή και ευελιξία στην καμπίνα. Το σύστημα κλιματισμού (επίσης στάνταρ) διασφαλίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον ανεξαρτήτως καιρού, ενώ το θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear υπόσχεται άνετες εκκινήσεις το χειμώνα. Οι ηλεκτρικοί αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και το αυτόματο σύστημα φωτισμού προσφέρονται επίσης ως στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.

Ford Transit

Από τη μεριά τους, τα νέα Transit και Tourneo Custom Active προσθέτουν έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα που παραπέμπει σε SUV αυξάνοντας συγχρόνως την πρακτικότητα με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ανανεωμένο εξοπλισμό που ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών χρηστών. Προσφέροντας περισσότερους χώρους και δυνατότητες μεταφοράς φορτίων για την υποστήριξη  ενός περιπετειώδους lifestyle, οι νέες εκδόσεις Active συνεχίζουν την επιτυχία των επιβατικών Ford Fiesta Active και Focus Active.

Οι εκδόσεις Active ξεχωρίζουν για τον SUV χαρακτήρα τους και περιλαμβάνουν:

  • Μοναδικές 17άρες ζάντες αλουμινίου
  • Χαρακτηριστική μάσκα τύπου πλέγματος Active
  • Πρόσθετες επενδύσεις στα τόξα των θόλων των τροχών, στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, στον πίσω προφυλακτήρα και στα καλύμματα των καθρεπτών
  • Στάνταρ ράγες οροφής

Ένα αυτοκόλλητο Active πλήρους πλάτους στο πίσω τμήμα συμπληρώνεται από λογότυπα Active που βρίσκονται σε κάθε φτερό. Για όσους χρειάζονται αυξημένες ικανότητες ώστε να ανταπεξέλθουν σε πιο δύσκολες οδηγικές συνθήκες, τα Transit Custom Active και Tourneo Custom Active διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD).

Ford Transit

Όλα τα μοντέλα Active επωφελούνται από ένα μοναδικό εξοπλισμό στο εσωτερικό, ο οποίος περιλαμβάνει ημιδερμάτινα καθίσματα και την προσθήκη ενός μπλε ένθετου στον πίνακα οργάνων για το Tourneo Custom Active.

Το εσωτερικό του πολυμορφικού Tourneo Custom Active μπορεί εύκολα να αναμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Τα ευέλικτα καθίσματα μετακινούνται για μεγαλύτερη άνεση των επιβατών ή για περαιτέρω αύξηση του χώρου αποσκευών στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Επιπλέον, τα καθίσματα περιστρέφονται για τη δημιουργία μιας συνεδριακής διάταξης ή αφαιρούνται εντελώς για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Στην περίπτωση αυτή, σημεία στήριξης των καθισμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση σχαρών μεταφοράς ποδηλάτων με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο.

Η σειρά Active διατίθεται σε εκδόσεις με απόδοση 130, 170 και 185 ίππους, ανάλογα με το μοντέλο και τον εξοπλισμό. Αυτόματα και μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων διατίθενται σε όλα τη γκάμα, ενώ το προαιρετικό mLSD προσφέρεται στα μοντέλα με μηχανικό κιβώτιο. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία ευρεία γκάμα εκδόσεων και τύπων αμαξώματος προκειμένου να βρουν το όχημα που ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες και το στυλ ζωής τους, όπως:

  • Tourneo Custom Active σε εκδόσεις με κοντό (SWB) και μακρύ μεταξόνιο (LWB) με δυνατότητα μεταφοράς οκτώ ατόμων μαζί με τον οδηγό 
  • Transit Custom Active panel van σε εκδόσεις SWB και LWB, με GVM 3.000 kg
  • Transit Custom Active double-cab-in-van σε εκδόσεις SWB και LWB, με GVM 3.200 kg  

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου