top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση Belgian Legend Edition για την Porsche 911 προς τιμήν του Jacky Ickx

Με αφορμή τα 75α γενέθλια του Jacky Ickx, η Porsche δημιούργησε μία ειδική έκδοση της σύγχρονης 911 Carrera 4S τιμώντας την προσφορά του Βέλγου οδηγού.

O Jacky Ickx είναι αναμφίβολα μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στο παγκόσμιο motorsport, με τον Βέλγο οδηγό, που σήμερα κλείνει τα 75 του χρόνια, να έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 6 νίκες στο Le Mans αλλά και 8 στο πολύχρωμο τσίρκο της Formula 1. Ανάμεσα στις αναρίθμητες διακρίσεις του συγκαταλέγονται επίσης η απόλυτη επίδοση στο διάσημο Dakar Rally, αλλά και η κατάκτηση του στέμματος του Πρωταθλητή στο Can Am Championship το 1979.

Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition

Θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια του Βέλγου οδηγού αλλά και να τιμήσει την ανεκτίμητη προσφορά του στην Porsche τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής της σύγχρονης 911 Carrera 4S, η οποία θα κατασκευαστεί σε 75 μόλις αντίτυπα φέροντας την ονομασία Belgian Legend Edition.

Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition

Εξωτερικά όλα τα αντίτυπα της Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition κοσμούνται από το χρώμα X Blue, το οποίο παραπέμπε στο αντίστοιχο του κράνους που χρησιμοποιούσε ο Βέλγος οδηγός κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στους αγώνες. Την ίδια στιγμή, το «παρών» δίνει ένα σετ ζαντών με διαμέτρο 20 και 21 ίντσες, οι οποίες φέρουν λευκό περίγραμμα (σ.σ.: πρόκειται για μία ακόμα αναφορά στο κράνος του Βέλγου), καθώς και από το χαρακτηριστικό ταμπελάκι στην κολώνα Β, στο οποίο απεικονίζονται η σημαία του Βελγίου, το όνομα, καθώς και η υπoγραφή του Jacky Ickx.

Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition

Στα παρσπιέ υπάρχει μία ακόμα διακριτική επιγραφή που καταδεικνύει τον ειδικό χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ παρούσα, για μία ακόμα φορά, είναι η υπογραφή του Βέλγου τόσο στο κεντρικό υποβραχιόνιο με την δερμάτινη επένδυση, όσο και στο χαρακτηριστικό κλειδί του Γερμανού κατασκευαστή. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και τα 75 αντίτυπα της έκδοσης Belgian Legend Edition θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην αγορά του Βελγίου σε τιμή που έχει ως αφετηρία στη χώρα το ποσό των 199.911 €.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ