top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση Piloti Ferrari για την 488 Pista

Μία ειδική έκδοση της Ferrari 488 Pista αφιερωμένη -στην κυριολεξία- στους πελάτες της ιταλικής φίρμας που συμμετέχουν στις ανά τον κόσμο αγωνιστικές δραστηριότητες του cavallino rampante.

Η έκδοση Piloti Ferrari της 488 Pista είναι μια ειδική κατασκευή η οποία παρουσιάστηκε προ ολίγων λεπτών στο περιθώριο του 24ώρου αγώνα αντοχής του Le Mans που πραγματοποιείται το προσεχές διήμερο στη γαλλική πίστα. Όπως είναι προφανές, πρόκειται για μια κατασκευή δρόμου που αποτίει… τιμές στους πελάτες της μάρκας που διαγωνίζονται με καθαρόαιμες κατασκευές του cavallino rampante σε επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες. Και συνάμα για μια… σπέσιαλ εκδοχή της 488 Pista που έρχεται να «υπενθυμίσει» τους τίτλους των «κόκκινων» στο θεσμό του FIA World Endurance Championship.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του αυτοκινήτου, πηγή έμπνευσης για την έκδοση Piloti Ferrari αποτέλεσε η αγωνιστική κατασκευή της AF Corse με το Νο 51, με την οποία οι Alessandro Pier Guidi και James Calado κέρδισαν τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών το 2017 στο FIA WEC. Οπτικά, το αυτοκίνητο διαφοροποιείται χάρη στις χαρακτηριστικές λωρίδες που αναπαριστούν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας παραπέμποντας στις καθαρόαιμες 488 GTE.

Το «πακέτο» συμπληρώνουν το μαύρο ματ Sduct στο εμπρός μέρος και το «εκτεθειμένο» πίσω σπόιλερ, που είναι κατασκευασμένο από carbon. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση Piloti Ferrari, η οποία θα πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους πελάτες της Ferrari που μετέχουν στους ανά τον κόσμο αγωνιστικούς θεσμούς, διατίθεται στα χρώματα Rosso Corsa, Blu Tour De France, Nero Daytona και Argento Nurburgring.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει καθίσματα από αλκαντάρα επικαλυμμένα με ειδική διάτρητη έκδοση του ιδίου υλικού που ενσωματώνει την ιταλική σημαία στην κεντρική ζώνη της πλάτης τους. Τα χρώματα της χώρας είναι επίσης ορατά τόσο στα άκρη των paddles του κιβωτίου ταχυτήτων όσο και στα πατάκια. Ο αριθμός που εμφανίζεται στην εξωτερική χρωματογραφία απαντάται επίσης και στη βάση του τιμονιού, ενώ όλα τα εξαρτήματα με επένδυση από ανθρακονήματα έχουν ματ φινίρισμα. Η εξατομίκευση του εσωτερικού ολοκληρώνεται με μια αποκλειστική «πινακίδα αναγνώρισης» με το λογότυπο Tailor Made.

Στα μηχανικά μέρη, η Ferrari δεν ανακοινώνει αλλαγές σε σχέση με την «απλή» 488 Pista._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ