top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση R για το νέο VW Tiguan Coupe

Σε λίγες βδομάδες από σήμερα, η VW θα αποκαλύψει και επίσημα το νέο Tiguan. Οι εκπλήξεις της, όμως, δε σταματούν εδώ.

Η τάση των ιθυνόντων της γερμανικής εταιρείας να «προσθέτουν» ολοένα και περισσότερες εκδοχές πάνω στο ίδιο… θέμα (και αυτό, όχι πάντοτε με την ίδια επιτυχία), φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Αυτή τη φορά και με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα του νέου VW Tiguan στην Έκθεση της Φρανκφούρτης σε λίγες μέρες από σήμερα, πρόθεση των Γερμανών είναι να «αθροίσουν» στο τελευταίο μια ακόμα έκδοση που θα κοσμείται με το γράμμα «R». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού αυτοκινητικού τύπου, το νέο Tiguan Coupe R θα «φορά» τον γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον 2λιτρο TSI βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει ισχύ που θα ξεπερνά του 300 ίππους. Θα συνδυάζεται, μάλιστα, με σύστημα τετρακίνησης με πολύδισκο συμπλέκτη τύπου Haldex, καθώς και με το επίσης γνωστό 6τάχυτο DSG κιβώτιο της εταιρείας, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο πολύ κοντά στα μόλις 5 δλ.

Εκ των ουκ άνευ, η σφικτότερη ρύθμιση της ανάρτησης (ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς), η οποία μάλιστα θα είναι πλήρως ρυθμιζόμενη, τα μεγαλύτερα φρένα, τα φαρδύτερα ελαστικά και το πιο επιθετικό εξωτερικό παρουσιαστικό.

Αν και τίποτα δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο, το νέο Tiguan Coupe R, όπως πιθανολογείται πως θα ονομάζεται, θα είναι έτοιμο προς… διάθεση όχι νωρίτερα από τα μέσα του 2017 και σίγουρα αμέσως μετά το ντεμπούτο του «απλού» Tiguan Coupe, που φυσικά θα είναι… 5θυρο, με στόχο να αντιπαρατεθεί στις επιμέρους εμπορικές «αρένες» τόσο με την έκδοση AMG της GLA45, όσο και με το Audi RS Q3._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ