top icon
Κόσμος

Έκπληξη! Αυτή είναι η νέα Porsche 911 Dakar

Η Porsche θα παρουσιάσει και επίσημα τη νέα 911 Dakar στις 22 Νοεμβρίου, μια έκδοση του σπορ κουπέ μοντέλου της που είναι ικανή να κινηθεί το ίδιο γρήγορα στο χιόνι, το χώμα ή την άμμο.

Η Porsche επέλεξε την Έκθεση του Λ. Άντζελες που ανοίγει τις πύλες του στις 22 Νοεμβρίου προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά – όπως σωστά είχαμε… μαντέψει πριν λίγα 24ωρα – μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παραλλαγή της αειθαλούς 911. Που για την περίσταση θα φέρει την ονομασία 911 Dakar.

Αν μη τι άλλο, το όνομα του μοντέλου αποτελεί μια σαφή νύξη στη νίκη της Porsche στο θρυλικό Παρίσι-Ντακάρ που ήρθε στις τάξεις του Γερανού κατασκευαστή το 1984 με μια τροποποιημένη Porsche 911 – η οποία για πρώτη φορά διέθετε σύστημα τετρακίνησης.

Porsche 911 Dakar

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών της 911 Dakar, οι μηχανικοί εξέλιξης της εταιρείας με επικεφαλής τον Achim Lamparter δεν περιορίστηκαν μόνο στα τεστ στο γνώριμο off road τερέν που φιλοξενειτι στις γνώριμες εγκαταστάσεις της στο Weissach. Χαρακτηριστικό εδώ είναι το γεγονός ότι η νέα 911 Dakar δοκιμάστηκε κάτω από ακραίες συνθήκες και για περισσότερα από 500.000 χλμ. σε διάφορες περιοχές του κόσμου, εκ των οποίων πάνω 10.000 χλμ. σε σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές.

Porsche 911 Dakar

Ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλε στην εξέλιξη του αυτοκινήτου ήταν και ο γνωστός οδηγός αγώνων, Romain Dumas. «Ήξερα τι μπορεί να κάνει μια 911 στο δρόμο, αλλά έμεινα απολύτως έκπληκτος από το πόσο καλά αποδίδει το αυτοκίνητο και εκτός δρόμου», δήλωσε ο Γάλλος.

Porsche 911 Dakar

Στον… πειρασμό να δοκιμάσει και να εξελίξει τη νέα 911 Dakar δεν αντιστάθηκε ούτε και ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Walter Rohrl, ο οποίος ανέλαβε τα πηδάλιο στο «παγωμένο» κέντρο δοκιμών της Porsche στο Arjeplog, στη Σουηδία. «Το αυτοκίνητο είναι απίστευτα διασκεδαστικό στην οδήγηση. Όλα λειτουργούν με ακρίβεια και ηρεμία. Κανένας πελάτης της Porsche δεν θα πιστέψει όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει με αυτό το αυτοκίνητοι», δήλωσε ο Γερμανός οδηγός-θρύλος.

Porsche 911 Dakar

Ο πρεσβευτής της μάρκας Porsche Jörg Bergmeister μπόρεσε επίσης να δοκιμάσει την 911 Dakar και εξεπλάγη από τη δυναμική εντός και εκτός δρόμου: «Δεν θα πίστευα ότι ένα όχημα με τέτοια απόσταση από το έδαφος και ελαστικά παντός εδάφους θα εξακολουθούσε να συμπεριφέρεται σαν μια Porsche 911 και στην άσφαλτο».

Porsche 911 Dakar

Ο οδηγός εξέλιξης της μάρκας, Lars Kern, δήλωσε με τη σειρά του: «Στην αρχή δεν είχα το θράσος να οδηγήσω το αυτοκίνητο στα όριά του. Είμαι όμως πολύ ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά του σε χαλαρές επιφάνειες. Ακόμη και το ABS είναι βελτιστοποιημένο για φρενάρισμα σε χώμα. Είναι εκπληκτικό πόση πρόσφυση προσφέρουν τα ελαστικά εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο είναι απίστευτο».

Porsche 911 Dakar

Προς ώρας η Porsche δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές της νέας 911 Dakar. Έως και τις 22 Νοεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της, απλά υπομονή…

Porsche 911 Dakar

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Porsche 911 Dakar
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ