top icon
Επικαιρότητα

Εκπομπές ρύπων: Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον Ιταλίας!

Οι αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. στρέφονται και νομικά πλέον εναντίον της Fiat Chrysler Automobiles αλλά και της ίδιας της ιταλικής κυβέρνησης αναφορικά με τη συμπεριφορά της πρώτης και την «ανοχή» που φέρεται πως έχει επιδείξει η δεύτερη σχετικά με την παρουσία παράτυπου λογισμικού που πιθανόν να διαθέτουν συγκεκριμένα μοντέλα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης για την αποτυχία της ασκήσει αποτελεσματική εποπτεία και «αστυνόμευση» στη διαδικασία πιστοποίησης των εκπομπών ρύπων σε συγκεκριμένα μοντέλα της Fiat Chrysler Automobiles, αμέσως μετά το ξέσπασμα του διαβόητου σκάνδαλο dieselgate. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι βλέποντας τις κυβερνήσεις αρκετών χωρών της γηραιάς ηπείρου να «διαπλέκονται» με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ούτως ώστε να συγκαλύψουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πιθανά «τρικ» των τελευταίων μέσω της χρήσης λογισμικών που χειραγωγούν τα αποτελέσματα στις καθιερωμένες διαδικασίες μέτρησης των εκπομπών ρύπων. Επί του προκειμένου, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ επισημαίνουν πως η ιταλική κυβέρνηση δεν κατάφερε να τους πείσει για τη νομιμότητα των εν λόγω «συσκευών χειραγώγησης» που χρησιμοποιήθηκαν από τον όμιλο FCA.

«Οι αρχές της Ιταλίας πρέπει να μας παρέχουν επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία που θα μας πείσουν ότι οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στα αυτοκίνητα της Fiat μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες», αναφέρουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε.

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Graziano Delrio, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πρόθεση της Ε.Ε. να κινηθεί νομικά εναντίον της χώρας, λέγοντας τα εξής:

«Λυπάμαι πολύ για την απόφαση αυτή παρ’ ότι παρείχαμε τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στην ίδια τη Γερμανία όλα τα απαραίτητα και λεπτομερή στοιχεία για την υπόθεση».

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Κομισιόν είχαν ανοίξει αντίστοιχο «φάκελο» για πέντε ακόμα χώρες της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Μ. Βρετανίας για τους ίδιους ακριβώς λόγους._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ