top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Γενεύης: Lagonda Vision Concept

Η Aston Martin παρουσιάζει το Lagonda Vision Concept, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας σειράς πολυτελών μοντέλων με τεχνολογία αιχμής και μηδενικές εκπομπές ρύπων, η παραγωγή των οποίων θα αρχίσει το 2021.

Αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται, το πολυτελές ηλεκτρικό concept της βρετανικής εταιρείας σχεδιάστηκε από μέσα πρός τα έξω, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Οι σχεδιαστές του Lagonda, έχοντας απαλλαγεί από τη μέριμνα για χώρο στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και στο κιβώτιο ταχυτήτων, ξεκίνησαν από τη διαρρύθμιση-βελτιστοποίηση του εσωτερικού έως την τελευταία λεπτομέρεια και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με την διαμόρφωση του εξωτερικού του. To Lagonda Vision Concept διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται αυτόνομα σε όλες τις συνήθεις συνθήκες και σε όλους τους αναγνωρίσιμους δρόμους. Η καμπίνα των επιβατών με τα περιστρεφόμενα καθίσματα και το τιμόνι να υποχωρεί από τη θέση του σε συνθήκες αυτόνομης οδήγησης, θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί κάψουλα πολυτελούς διαβίωσης.

Προφανώς, αυτό είναι το ζητούμενο για τους απαιτητικούς αγοραστές του μελλοντικού μοντέλου παραγωγής, που είναι υψηλής οικονομικής επιφάνειας και συχνά με πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ουσιαστικά, γι αυτή την ομάδα ανθρώπων, το Lagonda Vision καταργεί τον σωφέρ. Οι μπαταρίες με τις οποίες είναι εφοδιασμένο το όχημα, του επιτρέπουν αυτονομία κίνησης έως και 650 χιλιόμετρα, όσα περίπου είναι η απόσταση από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο ή από το Βερολίνο στη Βιέννη. Όσο για τη φόρτιση, φυσικά μπορεί να γίνει και ασύρματη…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ