top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Γενεύης: Nissan IMx KURO concept

Πρωτότυπο μηδενικών ρύπων στην ελβετική πόλη από τη Nissan, που πατά στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της ιαπωνικής εταιρείας.

Το Nissan IMx KURO εκφράζει τη φιλοσοφία Nissan Intelligent Mobility, που αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, υιοθετεί τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan, σχεδιασμένη για μέγιστη απόδοση. Το πάτωμά του είναι εντελώς επίπεδο, με συνέπεια να έχει μια πολύ ευρύχωρη καμπίνα, ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι με το εγχείρημά της αυτό επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια crossover.

Το IMx KURO προωθείται από ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων υψηλής απόδοσης, τοποθετημένων στον εμπρός και τον πίσω άξονα, δίνοντάς του την δυνατότητα κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η συνδυασμένη ισχύς τους ανέρχεται στους 435 ίππους, με 700 Nm ροπής. Η μπαταρία του είναι υψηλής χωρητικότητας και για την περίσταση έχει επανασχεδιαστεί, προσφέροντας αυτονομία κίνησης για πάνω από 600 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Στο όχημα, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια τον Οκτώβριο του 2017 στο Τόκιο, ενσωματώνεται επίσης η τεχνολογία Brain-to-Vehicle (B2V) της Nissan. Το B2V ερμηνεύει σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, για να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του αυτοκινήτου να τον μάθουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ