top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Γενεύης: VW ID. Buggy Concept

Η σύγχρονη εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου της VW, είναι εδώ. Σε πρωτότυπη μορφή (σύντομα θα μπει και στην παραγωγή!) και φυσικά ηλεκτροκίνητη.

H VW έκανε πράξη την πρόσφατη υπόσχεσή της παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το ID. Buggy Concept, ένα 2θέσιο (ή δυνητικά 2+2 θέσεων), όχημα χωρίς πόρτες και σταθερή οροφή, που προορίζεται για χρήση και σε διαδρομές εκτός ασφάλτου. Το «σώμα» του πρωτοτύπου των Γερμανών, το οποίο βασίζεται στο δάπεδο MEB του Ομίλου VW, είναι κατασκευασμένο από ένα μίγμα υλικών, όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο και το ατσάλι.

Η μοναδική προστασία των επιβατών σε περίπτωση βροχής, για παράδειγμα, είναι ένα… πανί που αγκιστρώνεται στο πλαίσιο, το παρμπρίζ και η μπάρα σχήματος Τ που το «υποστηρίζει» στο πίσω μέρος. Το δε εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχα υλικά και είναι αρκετά μινιμαλιστικό σε σχεδιασμό – όπως αρμόζει, άλλωστε, στο χαρακτήρα της κατασκευής – έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό το πολυγωνικό πηδάλιο.

Την κίνηση στο ID. Buggy Concept παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας – δυνητικά υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης και ενός δεύτερου ώστε να προσδίδει στο πρωτότυπο χαρακτηριστικά τετρακίνησης – αποδίδοντας ισχύ 202 ίππων και ροπή της τάξης των 350 Nm. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, για την κάλυψη των πρώτων 100 χλμ./ώρα από στάση το πισωκίνητο ID. Buggy απαιτεί μόλις 7,2 δλ., με την τελική να μην υπερβαίνει τα 160 χλμ./ώρα. Η ενέργεια δε αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 62 kWh και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του WLTP, η αυτονομία που εξασφαλίζει δεν υπερβαίνει τα 250 χλμ.

Φυσικά, ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου με τα… ανύπαρκτα φτερά και την επαρκή απόσταση των 240 χλστ. από το έδαφος υπόσχεται, σε συνδυασμό τα χωμάτινα ελαστικά της BG Goodrich All-Terrain TA και τους τροχούς με διαστάσεις 255/80 R18 και 285/60 R18, διευρυμένες δυνατότητες κίνησης εκεί όπου η άσφαλτος τελειώνει. Ολοκληρώνοντας αξίζει  να σημειώσουμε πως η VW φαίνεται να έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον του ID. Buggy Concept – άλλωστε κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η δήλωση των ιθυνόντων της ότι το όχημά τους «είναι κατά 70% έτοιμο» ώστε να ενταχθεί στην «ατζέντα» των διαθέσιμων μοντέλων της VW._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ