05 Μαρ 2018

Έκθεση Γενεύης: VW I.D. Vizzion Concept

Το Vizzion Concept, το τέταρτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας I.D. της VW, είναι πλέον εδώ αποτελώντας -τρόπον τινά- τον ηλεκτρικό για την περίσταση αντικαταστάτη του Phaeton.

VW I.D. Vizzion Concept

Μετά τα I.D. Hatchback, I.D. Crozz και I.D. Buzz, η VW φέρνει στο φως σήμερα στην πόλη της Γενεύης το νέο Vizzion Concept το οποίο ενσαρκώνει το όραμα της γερμανικής εταιρείας στην κατηγορία των «μεγάλων» σεντάν αυτοκινήτων. Όπως αποκάλυψαν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας προ ολίγου, η γκάμα I.D. θα συμπληρωθεί στο εγγύς μέλλον με το πέμπτο και τελευταίο μέλος της, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των 7θέσιων SUV.

Στόχος των ιθυνόντων της VW είναι το Vizzion Concept να μπει στην παραγωγή το αργότερο έως το 2022 διαθέτοντας, συν τοις άλλοις, τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5. Βασιζόμενο στην πλατφόρμα MEB, θυμίζει σε μέγεθος «μεγάλο Passat», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο CEO της VW, Herbert Diess, προσφέροντας όμως την ευρυχωρία ενός Phaeton.

Από το εσωτερικό του Vizzion Concept απουσιάζει παντελώς το τιμόνι –παρούσες φυσικά είναι και οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης- ενώ στις αναπαυτικές του πολυθρόνες θα μπορούν να φιλοξενηθούν με βασιλικές ανέσεις τέσσερις ενήλικοι επιβάτες. Και αυτό, χάρη στις εξαιρετικά γενναιόδωρες εξωτερικές διαστάσεις της κατασκευής, καθώς το μήκος του, για παράδειγμα, είναι 5.163 χλστ. Το δε μεταξόνιό του είναι κατά 200 περίπου χλστ. πιο κοντό από εκείνο του I.D. Buzz αγγίζοντας τα 3,1 μ.

Την κίνηση στο Vizzion Concept προσφέρουν δύο ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε άξονα. Αυτός που κινεί τους εμπρός τροχούς αποδίδει 102 ίππους και εκείνος που παρέχει ισχύ στους πίσω 204 ίππους. Στη θεωρία, καθώς οι σχετικές τιμές προέρχονται από προσομοιώσεις μέσω υπολογιστών, το «0-100» ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 6,3 δλ., ενώ τη τελική ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 180 χλμ./ώρα.

Σε ότι αφορά στις μπαταρίες, η VW έχει εγκαταστήσει στο Vizzion Concept έναν συσσωρευτή ενέργειας ιόντων λιθίου 111 kWh. Χάρη στη «χαμηλή» τοποθέτησή τους στο δάπεδο, η κατανομή των μαζών ανάμεσα στους δύο άξονες είναι 50/50. Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως η αυτονομία που εξασφαλίζουν αγγίζει τα 650 χλμ._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
  • VW I.D. Vizzion Concept
Ετικέτες: