Επικαιρότητα Κόσμος

Έκθεση Τόκιο: Yamaha Cross Hub Concept

Αν και μας αρέσουν πολύ οι μοτοσικλέτες, δεν θα μιλήσουμε για αυτές. Αλλά για το πρωτότυπο… αγροτικό της ιαπωνικής Yamaha, το Cross Hub Concept, που αποκαλύφθηκε σήμερα στη 45η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του διαπασών από την Iwata της Ιαπωνίας επιχειρεί, έστω και με πρωτότυπες προτάσεις, να μπει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Πριν δύο χρόνια ήταν το Sports Ride Concept, ένα σπορ κουπέ μοντέλο και το 2013, πάλι στο Τόκιο, το Motiv, ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης στα πρότυπα του Smart με μήκος μόλις 2,69 μ., αμφότερα σχεδιασμένα από τον Gordon Murray, τον δημιουργό της 3θεσίας McLaren F1.

Φέτος είναι η σειρά για ένα εντελώς διαφορετικό εγχείρημα, μιας και το Cross Hub Concept είναι ένα… αγροτικό, με αρκετά προχωρημένο σχεδιασμό. Ένα lifestyle μοντέλο, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η Yamaha. Σημείο αναφοράς του πρωτοτύπου των 4,49 μ. είναι σίγουρα η διάταξη των εσωτερικών του καθισμάτων -τέσσερα στο σύνολο- τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάταξη ρόμβου, με εκείνο του οδηγού να έχει το… προβάδισμα, όντας τοποθετημένο στην κορυφή του.

Οι Ιάπωνες δεν ανακοίνωσαν στοιχεία που να αφορούν στις τεχνικές περγαμηνές του Cross Hub Concept δηλώνοντας πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» αναφορικά με το αν το περίεργο αυτό πρωτότυπο πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Κάτι που ισχύει, όπως τόνισαν, και για την περίπτωση του Sports Ride Concept._X.A.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου