top icon
Κόσμος

Elon Musk: Η Tesla «βλέπει» ετήσια παραγωγή 2 εκατ. αυτοκινήτων στα τέλη του 2022

H Tesla αυξάνει την παραγωγή της και έως τα τέλη του χρόνου η τελευταία αναμένεται να ανέλθει στις 2 εκατ. μονάδες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είπε στους μετόχους της ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει ετήσιο ρυθμό παραγωγής 2 εκατομμυρίων οχημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα συνεχίσει να κατασκευάζει νέα εργοστάσια που θα ενταχθούν στα τέσσερα που έχει αυτή τη στιγμή σε λειτουργία.

Ο Elon Musk είπε επίσης ότι η Tesla θα είναι σε θέση να ανακοινώσει που θα δημιουργήσει το επόμενο νέο εργοστάσιό της το συντομότερο μέσα στο 2022.

Tesla - VW

Η Tesla στοχεύει σε ετήσια παραγωγή 20 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως, για την οποία ο Elon Musk είπε ότι θα απαιτούνταν 10 ή 12 Gigafactory με ετήσια παραγωγή 1,5 έως και 2 εκατομμυρίων οχημάτων το καθένα.

Η συνολική παραγωγή της Tesla το 2021 ήταν λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας είπε χθες ότι ο τρέχων ρυθμός παραγωγής είναι πλέον στα 1,5 εκατομμύριο οχήματα από μόλις τέσσερα εργοστάσια. Τα οποία βρίσκονται στο Fremont της Καλιφόρνιας, στη Σαγκάη της Κίνας, στο Βερολίνο της Γερμανίας και στο Austin του Τέξας.

«Εάν όλα πάνε βάσει προγραμμαισμού, θα βγούμε από το 2022 με ετήσιο ρυθμό 2 εκατομμυρίων», είπε ο Elon Musk, προσθέτοντας ότι η παραγωγή στα δύο νεότερα εργοστάσια της Tesla, στη Γερμανία και στο Τέξας, αντιμετώπιζε «10.000 μικρά προβλήματα» που επιλύονταν «ένα κάθε φορά»!

Tesla - VW

Έρχεται το Tesla Cybertruck το 2023

Το νεότερο αυτοκίνητο της Tesla, το μεσαίο Model Y, είναι ήδη το πιο επιτυχημένο όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς εσόδων, είπε o Elon Musk, και το 2023 θα είναι ο ηγέτης σε όγκο πωλήσεων.

Το Model Y, με περίπου 40.000 πωλήσεις στην Ευρώπη έως τον Ιούνιο, ξεπέρασε ήδη Model 3, σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών Dataforce.

TESLA-MODEL-Y

Αν μη τι άλλο, το πιο αναμενόμενο νέο μοντέλο της Tesla, το Cybertruck, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του στο Τέξας στα μέσα του επόμενου έτους, δήλωσε ο Elon Musk προσθέτοντας ότι η τιμή και οι προδιαγραφές του έχουν αλλάξει από τότε που άνοιξαν οι κρατήσεις το 2019, λόγω του πληθωρισμού και άλλων εξωτερικών παραγόντων.

«Πολλά έχουν αλλάξει από τότε», είπε χαρακτηριστικά ο Elon Musk.

Tesla Cybertruck

Αναφερόμενος στις προοπτικές της αγοράς, ο Elon Musk είπε:

«Νομίζω ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί γρήγορα και θα έχουμε μια ήπια έως μέτρια ύφεση τους επόμενους 18 μήνες», είπε ο Elon Musk.

O ισχυρός άνδρας της Tesla είπε επίσης ότι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της Tesla είναι η στρατηγική της στον τομέα της κατασκευής οχημάτων. Επεσήμανε δε ότι το «Giga Press», το οποίο χυτεύει δομικά στοιχεία σε ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, μπορεί να αντικαταστήσει εκατοντάδες μεμονωμένα συγκολλημένα εξαρτήματα από χάλυβα.

Tesla Model S Plaid

«Όλοι θα έχουν ηλεκτρικά οχήματα και τελικά όλα τα αυτοκίνητα θα είναι αυτόνομα. αλλά αυτό που θα είναι πιο δύσκολο να αντιγραφεί θα είναι η κατασκευαστική στρατηγική της Tesla».

Η Tesla ελπίζει να ξεκινήσει φέτος τις δοκιμές του συστήματος Full Self-Driving στις ΗΠΑ. «Έχουμε κάνει κάποιες πολύ σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα», είπε ο Elon Musk.

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο Elon Musk επεσήμανε:

«Η Tesla θα συνέχιζε να τα πηγαίνει πολύ καλά ακόμα κι αν με απαγάγουν εξωγήινοι. Σκοπεύω να μείνω στην Tesla όσο μπορώ να είμαι χρήσιμος. Η εταιρεία έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον ακόμη και χωρίς εμένα».

Elon Musk - Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ