top icon
Επικαιρότητα

Elon Musk: Σε τρία χρόνια η Τesla θα μπορούσε να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με τιμή 25.000 $

Είναι προφανές ότι ο μακροπρόθεσμός σχεδιασμός του Elon Musk είναι να καταστήσει την Tesla μία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το… λαό.

Το Model 3 είναι αυτή τη στιγμή το πιο μικρό από πλευράς μεγέθους και συνάμα το προσιτό από πλευράς κόστους μοντέλο στη γκάμα της αμερικάνικης εταιρείας. Αυτό όμως είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί τα προσεχή χρόνια, με τον Elon Musk να θέλει να σκέφτεται να προσθέσει στο portfolio της Tesla ένα ακόμα πιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα μπορούσε να κοστολογείται, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πριν τρία 24ωρα στον Marques Brownlee, κοντά στα 25.000 $.

«Για να φτάσουμε τελικά σε ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000 $, θα πρέπει να δουλέψουμε πραγματικά σκληρά κι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε πιθανόν σε 3 χρόνια από σήμερα», δήλωσε ο Elon Musk.

Όπως ο ίδιος όμως παραδέχτηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον αμερικανό youtuber, η κατασκευή και διάθεση ενός ακόμα πιο προσιτού και… μαζικού μοντέλου από το στρατόπεδο της Tesla θα είναι εφικτή μόνο όταν η τελευταία επιτύχει μεγαλύτερους όγκους παραγωγής και μόνο μέσω της προόδου της υφιστάμενης τεχνολογίας.

Μολαταύτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο οποίος αυτή την περίοδο προσπαθεί εναγωνίως να βγάλει την Tesla από τις διεθνείς αγορές έχοντας ως αρωγό στην όλη προσπάθεια το Κρατικό Επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, θεωρεί πως ένα μοντέλο με τιμή κοντά στα 25.000 $ δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή τη Νο 1 προτεραιότητα για την Tesla, η οποία θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια μέσα από την πρεμιέρα του Model Y, το οποίο θα ξεκινήσει να παράγεται στα τέλη του 2019, ενός pick up μοντέλου, του ηλεκτρικού φορτηγού Tesla Semi και φυσικά του νέου Tesla Roadster._X.A.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του Elon Musk στον Marques Brownlee

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ