Επικαιρότητα Κόσμος

Το Emoji Jacket της Ford στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας

Το πρωτότυπο Emoji Jacket της Ford είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ δικυκλιστών και οδηγών – και κατ’ επέκταση την ασφάλεια που απολαμβάνουν στο δρόμο.

Στην εποχή μας, το ποδήλατο έχει καταστεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέσον μετακίνησης. Με τις κυβερνήσεις μάλιστα να προωθούν τη χρήση του με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στις πόλεις, το bike-sharing υιοθετείται πλέον από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη στις καθημερινές μετακινήσεις τους – και όχι μόνο, καθώς ταυτόχρονα η ποδηλασία είναι για πολλούς πια ένα αγαπημένο σπορ.

Ωστόσο, η επικοινωνία μεταξύ οδηγών και δικυκλιστών ενδέχεται να κρύβει δυσκολίες, καθώς οι αναβάτες πρέπει να αφήσουν το τιμόνι για να δηλώσουν, για παράδειγμα, την πρόθεσή τους να αλλάξουν κατεύθυνση ή να κάνουν μία χειρονομία ευχαριστίας. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Βασικά Στοιχεία Οδικής Ασφάλειας (Traffic Safety Basic Facts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 2.000 ποδηλάτες σκοτώνονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Τώρα, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Share The Road”, η Ford δημιούργησε ένα πρωτότυπο Emoji Jacket. Αυτό το μοναδικό στο είδος του προϊόν, που δεν διατίθεται προς πώληση, έχει σχεδιαστεί με απώτερο στόχο την μείωση των εντάσεων στο δρόμο επιτρέποντας στους αναβάτες να δείχνουν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη σαφήνεια ποιες είναι οι προθέσεις τους – αλλά και πώς αισθάνονται οι ίδιοι.

Το Emoji Jacket

Από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 20 και πλέον χρόνια, τα Emojis θεωρούνται από πολλούς ως η πρώτη γλώσσα που γεννήθηκε από τον ψηφιακό κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρώτη “Αναφορά Τάσεων Emoji” (Emoji Trend Report), οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω των Emojis παρά με ένα τηλεφώνημα.

Το jacket της Ford περιλαμβάνει ένα πάνελ από LED σώματα, τα οποία μπορούν να απεικονίζουν τρία διαφορετικά Εmojis ή βέλη, ως άλλοι δείκτες πορείας, ή το γνωστό τριγωνικό σήμα κινδύνου, με τον δικυκλιστή να τα ενεργοποιεί με τη βοήθεια ενός ασύρματου τηλεχειριστηρίου που βρίσκεται τοποθετημένο στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου