top icon
Επικαιρότητα

Εν εξελίξει το «γρήγορο» Toyota Yaris

Η Toyota επιστρέφει στους αγώνες WRC φέρνοντας μαζί της μια πιο καυτή «πολιτική» έκδοση του δημοφιλούς μικρού της.

Η επάνοδος της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2017, με άρμα της το «μικρό» Yaris και την ομάδα Gazoo Racing, στην οποία ηγείται ο πολυνίκης Tommi Makinen, είναι πλέον γεγονός. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και με την επανεμφάνιση της ιαπωνικής εταιρείας στη δημοφιλή κλάση των «καυτών» σούπερ μίνι, κίνηση που αν μη τι άλλο πρόκειται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του μοντέλου, αλλά και το ίματζ συνολικότερα του Νο1 κατασκευαστή οχημάτων ανά τον κόσμο. Και όχι μόνο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο περιοδικό Motoring ο υπεύθυνος εξέλιξης των σπορ μοντέλων της μάρκας, Tetsya Tada, η Toyota ετοιμάζει τον ανταγωνιστή των Ford Fiesta ST και Polo GTi.

Θυμίζουμε πως στην ιαπωνική αγορά το Yaris, υπό την ονομασία Vitz GRMN Turbo, διατίθεται ήδη με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Tetsya Tada, ο ρέπλικα… δρόμου του καθαρόαιμου Yaris WRC θα διαθέτει έναν κινητήρα με «ακόμα μεγαλύτερο τούρμπο» και, όπως άφησε να εννοηθεί, με ισχύ που θα φλερτάρει το άτυπο όριο των 200 ίππων.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά γρήγορο χάτσμπακ, καθώς από το 2017 επιστρέφουμε στο WRC», ξεκαθάρισε ο Tetsya Tada.

Πέρα από τις αναμενόμενα πιο καυτές προδιαγραφές του κινητήρα, η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει αναβαθμισμένη σχεδίαση και ανάρτηση._Χ.Α.

Η Toyota επιστρέφει το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ